АктуалноГрадътИзпод тепетоМнения

Събират средства за изграждане на младежка зона в бившия дом „Рада Киркович”

Идеята е там да се предлагат разнообразни програми и форми на неформално учене

Две мероприятия събират средства с за изграждане на младежка зона за активно гражданство в бившия Дом за деца, лишени от родителска грижа „Рада Киркович“. Идеята е да се предлагат разнообразни програми и форми на неформално учене, които да ангажират младите хора в активности и да развиват техните интереси и умения.
За да подпомогне закупуването на оборудване за Младежката зона, Община Пловдив чрез „Седмица на благотворителността“ организира концерт и магическо шоу на тази вечер от 18:00 ч. в театрална зала на Военен клуб – Пловдив.

По време на спектакъла ще се проведе томбола сред закупилите жълти патета с благотворителна цел. Второ събитие в подкрепа на каузата е ONE WOMAN SHOW на Иванка Шекерова – „НИКОЙ НЕ Е ПЪЛНО 6“ в пиано бар Куатро от 20:00 ч на 8 ноември.

Припомняме, че първото пловдивско сиропиталище ще бъде възстановено с 840 хиляди. Ремонтно-реставрационните дейности ще стартират след броени дни, а историческата сграда, паметник на културата, ще се превърне отново в център за подкрепа на деца в неравностойно положение след около две години. Парите идват благодарение на спечелен от общината проект по оперативна програма „Региони в растеж”, с който ще се изгради ефективна социална инфраструктура и ще бъдат предоставени 7 нови социални услуги в Пловдив.

Едноетажната сграда, която се намира в двора на бившия Дом за деца, лишени от родителска грижа „Рада Киркович“, е създадена е през март 1878 г., за да приюти голяма част от сираците на загиналите през Априлското въстание с дарителски средства – 20 000 златни рубли на Олга Скобелева.От построяването й до днес постройката не е ремонтирана основно. Сега това ще се случи, като първото сиропиталище ще бъде възстановено в автентичен вид благодарение на пълното заснемане на обекта. Проектът трябва да бъде съгласуван от НИНКН.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина