АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

През есента Пловдив става по-красив с 1 000 000 цветя повече (ГАЛЕРИЯ)

Парковете във всички райони ще имат нови багри

5000 храсти с рози ще се настанят по улиците през ноември

Със 150 000 стръка различни видове цветя служители на ОП „Градини и паркове“ оформиха новите фигури в цветните лехи на Цар – Симеоновата градина, съобщи директорът на общинското предприятие Стоян Алексиев.

Пловдив и тази есен ще бъде разкрасен с около 1 000 000 двусезонни цветя, повечето от които вече са засадени, а до края на месеца ще приключи облагородяването на парковите пространства във всички райони, разделителните ивици и кръговите кръстовища на булевардите. Те ще радват жители и гостите на града и напролет – до средата на май, когато ще бъдат заменени с милиони летни цветя.

„Всичко, което садим, е собствено производство – различни на цвят теменужки, незабравки, парички, шибой, селене и други видове, които са подходящи за пловдивските климатични условия“, каза Стоян Алексиев.

Собствено производство са и поредните 5000 храсти с рози, които предстои да бъдат засадени през ноември, всички храсти и повечето от дърветата, предвидени да обогатят зелената система на Пловдив при предстоящата есенна залесителна кампания.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина