АктуалноГрадътНовини

Пред пълна зала представят проекта за частния терен до Понеделник пазара

Архитект Илко Николов също участва в презентацията, а Георги Гергов е в залата

Председателят на Общински съвет – Пловдив с мандат 2012-2015 година архитект  Илко Николов отново застана на трибуната в залата на местния парламент.

Той, заедно с проектанта арх. Стефан Добрев, също ще участва в представянето на проект за  „Изменение на ПУП-ПРЗ и РУП и обемно-устройствено проучване за УПИ |, кв. 71 по плана на |-ва градска част – юг – гр. Пловдив”.  Проектът предвижда промяна на отреждането на УПИ I – 2234, административна, обществена, стопанска дейност, с превеждане в съответствие с идентификатор по КК на гр. Пловдив в УПИ I-1704, обществено обслужващи дейности, жилищно “ строителство и археология за изграждане на обект: „Културно-исторически и обществен център Пловдив”. 

Бизнесмен иска промяна на ПУП в центъра на Пловдив

Заседателната зала на Общинския съвет отново е пълна за насроченото обществено обсъждане. Дошли са общественици, археолози, архитекти, граждани и инвеститорът – собственик на парцела инж. Димитър Георгиев. Семейството на бизнесмена е седнало на първия ред, където обикновено седят съветниците от опозицията по време на сесии.

 

Председателят на столетницата в Пловдив, който дари дяловете си в сградата на Гръцкото училище, което е над терена на Георгиев, на Пловдивската митрополия – Георги Гергов също се появи на общественото обсъждане.

Гръцкото училище

 

Очаквайте подробности.  

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина