АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Преасфалтираха Брезовско шосе за по-малко от месец

Скоростното завършване на участъка е обяснимо- работим в извънградски условия, без подземна инфраструктура, обясни кметът

Проектът е на стойност 650 хиляди лева без ДДС

Новата настилка обаче създава предпоставки за ПТП-та, алармират от общината и призовават шофьорите да бъдат внимателни

Иво Дернев

Завършиха преасфалтирането на близо 2 километра от Брезовско шосе. За по-малко от месец ремонтът на входно-изходната артерия към Пловдив, от кръстовището на СБА до Войводиново, заедно със съоръжението преди селото, беше направен. Положена е и новата маркировка. Кметът Иван Тотев инспектира днес обновеното трасе и остана доволен от работата на изпълнителя. Проектът бе на стойност 650 хиляди лева без ДДС.

„Скоростното завършване на участъка е обяснимо- работим в извънградски условия, без подземна инфраструктура. Не сме се съобразявали с това за колко време да затворим даден участък от пътя”, обясни кратките срокове по реализиране на проекта на фона на дългите градски ремонти кметът. Той уточни, че на Брезовско шосе се е работило по всички изисквания- положени са два пласта асфалт и е имало заздравяване на основата. Предстои осветяване на цялата отсечка до Войводиново.  „Общината се отнася по един и същи начин към обектите, но едни стават по-бързо, други по-бавно. Това е нормално”, допълни кметът.

Обновеното трасе обаче го прави и скоростно, като дори по време на инспекцията десетки автомобили профучаха с висока скорост край представителите на администрацията и медиите. „Преасфалтираната пътната отсечка създава предпоставки за ПТП-та. Не можем да сложим легнали полицаи например. Нужно е шофьорите да бъдат внимателни и да спазват ограниченията”, алармира градоначалникът.

След обновения вход към града по Брезовско шосе стартират дейностите и по друга входно-изходна артерия- Рогошко шосе. Там проектът е с нова система със студено рециклиране. Отсечката е около три километра и дейностите по нея ще започнат с началото на следващата година. „Работи се и по Кукленско, за което има договор и осигурено финансиране. Но фирмата, която е подписала договора, се бави заради желанието ни там да има велоалеи”, допълни по темата Иван Тотев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина