АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Поставиха шведски пейки за наблюдение на Античния форум

Новата външна мебел на площада е произведена от HAGS

Площад централен се обзаведе с нова външна мебел. Поставиха първите пейки за наблюдение на Одеона и източната част от Античния форум през уикенда. Те са дизайн на шведската компания HAGS. Пейките са с дървена седалка, с елементи от неръждаема стомана, алуминий и основа от бетон. Тежат близо 140 килограма.

Първите двадесетина броя от новата външна мебел се намират на „ръкава” от северната страна на пощата и са обърнати към археологията от двете страни. Очеваден проблем при използването им обаче ще е липсата на сянка в горещите летни месеци.  

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

10 коментари

  1. Най-калпавият български архитест или дизайнер ще сътвори по красива и функционална пейка.Осезаемо се чувства,че пак е заповядано кое да купим ,да усвоим едни пари.

  2. А тия пейчици дали са ги съгласували с НИНКН, щото това е групов паметник там и за всичко трябва да те прекарат като в груповия с…. Има ли обществена поръчка за доставката и конкурс за дизайна или пак тотевчетата са минали по тънката лайсна за инженерингов конкурс с дебели комисионни. А то , като гледа май дизайнът не е шведски , а съветски.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина