АктуалноГласовеГрадътМненияНовини

Отварят за пешеходци площад Централен за Празника на Пловдив

Започват 72-часови проби на фонтаните

Официално откриване обаче не е насрочено

Таня Грозданова

Площад Централен ще бъде отворен за свободно преминаване на пешеходци за Празника на Пловдив и ден на Съединението – 6 септември. Това съобщи днес кметът на града по време на отриването на най-голямата детска площадка под тепетата в парк Лаута.

По думите му не е насрочено още официално откриване на обновеното пространство, тъй като остават някои дребни довършителни работи, като фугиране. Ще стане, когато го организираме, каза той.

На журналистически въпрос харесва ли му реконструкцията на площада Иван Тотев отговори така: „Истината е, че надмина очакванията ми. Много ми харесва!“

Той уточни, че има известни забележки относно зоната с пейките зад Пощата, която гледа към Одеона. За мен това пространство е много подходящо за заведения. Мисля, че там трябва да има едно – две кафенета, добави Тотев.

„Подали сме заявление към EVN за откриване на партида за площада, т.е. Акт 16. Понеже в момента сме на промишлен ток. Днес вечерта или утре ще започнем пробите на фонтаните, които трябва да продължат 72 часа,“ разказа градоначалникът.

За празненствата в Пловдив по случай Деня на Съединението имаме потвърждение за присъствието на председателя на  НС Цвета Караянчева, както и от президента Румен Радев. Предполагам, че ще присъстват и доста партийни ръководители, каза още кметът.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Е то кафенета що да не.Зеленина може и да няма но кафенета и кръчми трябва на всеки ъгъл да има.
    Кооперации,заведения от всякакъв тип,казина,хостели,дюнерджийници,пицарии,макдоналдси,хипермаркети,молове……фанатизирани на тема истерично и безразборно строителство има-няма нужда.
    Кой ще иде да ти седне на тея пейки на над 40 градуса глупак???
    Ама нали пара пада и има далавера.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина