АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеКултура

Посланикът на Белгия на артистичен лагер в Столипиново

Н. Пр. Франсоа Бонтан посети пътуващите творци от Белгия, които са част от проекта Пловдив Каравана

Посланикът на Белгия Н. Пр. Франсоа Бонтан влезе в сърцето на Столипиново, за да гостува на артистичен лагер, част от проекта Пловдив Каравана. Той отиде на представление на белгийските артисти, разположили творческия си бивак в задния двор на училище „Пенчо Славейков”. Оказа се, че дипломатът е помогнал много на пътуващия театър от родината му да преминат граница. Те са имали проблеми при влизане у нас заради големината на товарите си, но в крайна сметка, след намесата на Н. Пр. Франсоа Бонтан те вече са намират в Столипиново и забавляват хората от квартала. На снощните им представления са присъствали стотици столипиновци, като някои от тях са станали и част от програмата.

Припомняме, че 15 пътуващи театри от Белгия, Франция, Италия и Швейцария – CITI – Centre International pour les Théâtres Itinérants тръгнаха по пътищата на Европа – пеша, с коне, велосипеди или камиони, за да пристигнат в Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

До 10 юни 2019 г. те ще създадат 3 големи артистични лагера – в Тракия, Столипиново и на Гребната база. В градът гостуват повече от 200 творци, техници и музиканти, които са тук да споделят своето изкуство с гостите и жителите на Пловдив. Черешката на тортата е грандиозен и цветен парад в центъра на града на 10-ти юни.

Колектив Столипиново е разположил множество каравани и ремаркета край голямата шатра, където се случват различни събития. Много и различни улични представления вече забавляват всички възрасти в оформеното от палатки дружното село, както номадите-артисти наричат лагера си. Те представят пред столипиновци музика, театър, въздушна акробатика и цирк.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина