АктуалноГласовеГрадътЗабравеният градМненияНовини

Пловдивски архитекти: Общината да си върне собствеността върху имота на Понеделник пазара

Димитър Георгиев: 17 години никой от общината не ме е търсил за този парцел

Слави Георгиев призова Димитър Георгиев, в духа на Кудоглу, да дари собствеността в обществена полза

Кметът: За заменки не може да става дума, а закупуването на парцела не е на дневен ред

Общината да си възстанови собствеността върху имота с безценната археология на Понеделник пазара. Това предложиха куп пловдивски архитекти на приключилото преди малко обществено обсъждане на проект за изменението на ПУП-а и работен проект за изграждане на културно-исторически и обществен център под Джамбаз тепе. Четирима представители на Камарата на архитектите в Пловдив се обединиха зад мнението, че строителство с подобни обеми върху архитектурата не може да има, то ще деформира цялостната визия на тази така важна градска част  и ще закрие гледката към хълма.

На въпрос на общинския съветник Георги Величков дали е склонен да преговаря с Община Пловдив, собственикът Димитър Георгиев отговори: „Никой 17 години не ме е търсил!”.

Друг общински съветник Слави Георгиев пък предложи на собственика на „Розаимпекс”, в духа на големите дарители Кудоглу и Чалъковия род, да дари терена за обществена полза, тъй като е кощунство да се строи дори колиба там.

„ За заменки не може да става дума, а закупуването на парцела не е на дневен ред. Общината има други приоритети”, каза Здравко Димитров.

Какво се случи на общественото обсъждане четете след малко!  

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

6 коментари

  1. Единствената смислена и даваща повод за размишление статия, която, прочетох по темата до момента. Благодаря!

  2. Толкова години са им тъпкали главите на такива, че капитализмът е хищнически, че когато сами се преквалифицираха в капиталисти, се заеха да ни го докажат. Какъв Кудоглу днес?

  3. Стояне, те камионите преди този да купи митницата без пари ли минаваха бе? Или ако е общината – може, ама за частник – не? Много ни е къса паметта за жалост. Човекът, крив или прав, поне се яви на обсъждането, лично, със семейството си. Не се е скрил или направил тайни золуми като другите „инвеститори“ в района – Одрин, Верона Резидънс, супермаркет Лекси. Според мен начинът за решаване на тези казуси е точно този и аз го поздравявам за това.

  4. Къде сравнявате този комуняга Георгиев, с патриоти като Кудоглу? Този човек е свикнал само да взема, а не да дава. Защо не напомните на пловдивчани, как рекетира камионите на пловдивската митница???

    1. Още на първата -заглавна- снимка ликът на новобогаташа собственик Георгиев прави впечатление на дълбоко нещастен, жалък човечец…
      Горкият, добре, че не съм на неговото място!

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина