АктуалноЖивотЗабавлениеКриминалеНовини

Огромни щети от пожара във Войводиново

Все още има тлеещи огнища  

Причините ще се разследват тепърва

Таня Грозданова

Към момента на територията на територията на фирмата за месопреработване до Войводиново всичко е под контрол, съобщиха за Под тепето от Пожарната в Пловдив. 4 противопожарни автомобила със спасителните екипи продължават да са дислоцирани на мястото на изхода от селото в посока Пловдив, което пламна в неделя – 10 февруари, вечерта. Те гасят тлеещи огнища и ще останат на място през целия ден.

„Щетите са огромни. Огънят е обхванал площ от близо 8 декара. Огромното горимо натоварване. Разпространението на огъня е обусловено от материала, от който са изградени постройките –термопанели, “ съобщи говорителят на РДНЗПБ – Пловдив инсп. Цвятко Дешев.

Причините за огнения ад, който възникна снощи минути преди 19 часа, тепърва ще се разследват. На този етап не можем да кажем нищо за причините. След приключване на гасенето ще започне работата на разследващите, поясни инсп. Дешев.

15 екипа със специализирани автомобили гасиха цял нощ огъня в базата до Войводиново. На помощ бяха извикани пожарникари от Карлово, Стамболийски и Сопот, както  и всички свободни сили в Пловдив.

Огнеборците са успели да спасят някои от сградите в имота. По непотвърдени данни една от тях е административната сграда на фирмата. Производствените мощности обаче са унищожени от огъня.

Все още тлеят продукти вътре в цеховете.

Според РИОСВ няма отделени токсични вещества в атмосферата.

Няма и пострадали хора от огненото бедствие във Войводиново. Местните хора обаче са тъжни, тъй като сега близо 300 души остават без работа.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина