АктуалноБългарияГрадътЖивотЗабавлениеНовиниФотогалерия

На опашка пред Апостола на Свободата (ГАЛЕРИЯ)

Стотици почетоха паметта на Васил Левски

Дълга опашка от предимно млади хора се изви пред паметника на Васил Левски тази сутрин. Стотици се събраха в подножието на Хълма на освободителите, за да почетат паметта на Апостола на Свободата и да се поклонят пред делото му.

Много деца от различни детски градини в Пловдив бяха доведени на церемонията по инициатива на самите забавачки. Венци и цветя под монумента поставиха ученици от дузина гимназии и техникуми, дошли да отдадат почит към великия българин в школските си униформи.

Възрастни господа с бастуни пъплеха към паметника редом до младежи от спортно училище „Васил Левски”. В памет на Апостола на колене застанаха политици, военни, общественици, бизнесмени.

Един до друг бяха венците от американското посолство и от почетното консулство на Русия в града.

Различия и граници днес, в деня на Левски, нямаше. Апостола отново ни обедини. Но май само за ден. „Ти си ни нужен и днес, Апостоле!”, гласяха няколко листа формат А4, разпилени в близост до паметника му. Ще ни е нужен и утре!

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина