АктуалноВкусът на градаЗабавлениеНовини

Най-вкусните кюфтета и кебапчета в Пловдив

Традиционните за българската национална кухня кюфтета и кебапчета са безспорен фаворит за редица ценители на месото. Koнcyмиpaт ce пpeдимнo ĸaтo ocнoвнo яcтиe cъc зeлeнa caлaтa, лютeницa, пъpжeни ĸapтoфи, тyршия или дpyгa гapнитypa, a cъщo тaĸa мoгaт дa ce cepвиpaт гoтвeни cъc coc ĸaтo яxния или фpиĸace.

Така започва вкусното пътешествие на екипа на единствения дигитален гид под тепетата из заведенията в Пловдив и околността. Изгубените в Пловдив са намерили няколко места, в които тези месни специалитети определено впечатляват.

Екипът на LostinPlovdiv.com се впусна на „вкусна” разходка из заведенията в Пловдив и околността и подбра няколко места, в които тези месни специалитети определено ни впечатлиха.

Нямаме за цел да изненадаме с първото място, защото Porky’s BBQ вече са се доказали като мястото за скара и барбекю в града под тепетата.  Менюто на Porky ’s  BBQ  е богато и изпъстрено с разнообразни предложения, разбира се, с акцент върху самото барбекю и местните гозби. За да бъде доволен всеки клиент, на място пристигат само свежи плодове и зеленчуци, пресни меса и риба, а каймата се прави в самата кухня. За да се приготвят култовите за мястото кюфтенца в причудливи форми, се поръчват пресни меса, които се мелят  в  Porky’s BBQ. Може да избирате измежду свински или конски кюфтенца.

Всъщност, оказва се, че конските кюфтета си имат своите почитатели и в ресторант „Сол и пипер”. Макар и малко по-сухо, качественото конско месо е значително по-меко от говеждото и с правилната обработка се превръща в деликатес. Предпочитано е от хората, занимаващи се със спорт и активни дейности, а държавата, в която се консумира най-много конско месо, е Италия. Препоръчваме ви да ги опитате и във варианта, предлаган от шеф Боруков и току-виж сте си си намерили нов фаворит от менюто.

Продължаваме с още едно място, където може и да не сте очаквали да ви предложат кюфтета и кебапчета, но гарантираме, че няма да съжалявате, ако си поръчате. В „Хемингуей” кебапчетата са от телешко месо от селектирани породи и се сервират с тракийска разядка, бял боб и картофки. Ако обстановката не беше толкова изискана, със сигурност щяхме да си оближем пръстите. А кюфтенцата…те са от агнешко месо и гарнирани с пикантно сирене каба Гайда, мус от боб и домашна разядка с мед, орехи и канела. Истински български специалитети в гурме вариант и модерен прочит.

След добре познатите ни имена идва ред и на малко по – закътаните кътчета, някои от които може и да не знаете…

Ресторант „Меню” в Кючук Париж е извън централната градска част, но това не е повод да пренебрегнем вкусната скара, която се приготвя на място. Вдъхновени от сръбската кухня, там може да похапнете апетитни ущипци, плескавици, а съвсем скоро приятно се изненадахме, че и при тях вече може да намерите кюфтетата във вариант с конско месо.

Едно от местата, за което със сигурност няма да прочетете в Трип Адвайзър, се намира на кортовете на тренировъчната лекоатлетическа писта на Гребната база. Там, в малкото кафене, често наричано „При Елито” , заради чаровната си собственичка, ще намерите едни от най – вкусните автентично приготвено кюфтета и кебапчета под тепетата. Неслучайно, в следобедите през уикенда там може да срещнете голяма част от пловдивската бохема и бивши и настоящи спортисти, похапващи вкусно от порцията си.

Излизаме за момент и извън рамките на града, за да поемем за кратка разходка до село Брестник, където Позитано 20 е може би едно от най -посещаваните места. Няма почитател на месната кухня в Пловдив, който да не е чувал или опитвал от известните депутатски кюфтета. Често през почивните дни дори е трудно да си намериш места и е нужна предварителна резервация за обедните часове. Непретенциозно, но много вкусно!

Колегите от Lost in Plovdiv са помислили и за всички почитатели на зимните спортове, които си падат по кюфтета. Вижте къде е най-близкото място до града, което съчетава и двете любими неща – ТУК.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина