АктуалноГласовеГрадътИзпод тепетоМненияНовини

Клошари завзеха зала „Лотос“ в Дондуковата градина

Ромската тумба, която цяло лято лагерува в първия обществен парк у нас, отказва да се изнесе

Катунът набира „черни точки“, но явно отговорните институции са безсилни да се справят със ситуацията

Таня Грозданова

Няма как да не сте ги виждали. Мургавите заселници в паметника на парковото изкуство се появиха в ранната пролет на тази година, като застлаха одеяла в Дондуковата градина на полянката зад детската площадка с каменното петле.

Репортер на Под тепето бе сред първите подал сигнал за самонастаняването, който обаче остана без резултат с обяснението, че няма как да ги изгонят, тъй като „те не нарушавали обществения ред, не вдигали шум и не хулиганствали“.

През лятото тумбата се премести под дебелите сенки на дърветата зад Природонаучния музей и се зае да опровергае оторизираните институции. Първо счупи стъкло на зала Лотос, където тече ремонт и отмъкна всички налични инструменти на фирмата изпълнител.

Клошарите не простиха дори на костенурките в езерцето, за които се грижат от музея.

Изкрадоха и изядоха всичко, сподели с тъга директорът на музея Огнян Тодоров. Той разказа, че със служителите му често подават сигнали за заселниците в задния им двор. Полицията идва, разгонва ги, но след няколко дни те пак са тук, споделя Тодоров.

Със застудяването и валежите катунът се е преместил под козирката на зала „Лотос“ и ползва мраморните плочки не само за матрак, но и за тоалетна.

„Миналата седмица дойдоха след сигнал от „Общинска охрана“, съставиха им акт. Нямаше ги 2-3 дни и ето, отново се нанесоха,показва към дюшеците и кашоните пред входа шефът на музея.  

Припомняме, че след приключване на ремонта в ОП „Радостни обреди“, Домът на младоженците вече разполага с видеонаблюдение. Очакванията са догодина, със старта на реновирането на парка, в него да бъде изградено цялостно видеонаблюдение.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Всички паркове са заселени с клошари, които спят по пейките, изхождат се в тревните площи и разнасят какви ли не паразити и болести! После там играят децата ни!!!
    Клошари са завзели и пейките под новите спирки на градския транспорт, а данъкоплатците се мокрят на дъжда наоколо…
    Докога???

  2. Тоталната незаинтересованост на институциите и нежеланието им да работят, пораждат такива практики.
    Вместо да се извърши проверка и тези да се социализират, приобщят към работа или да бъдат заловени и излежат присъди ако са извършили престъпления, такива случаи само се подминават, докато накрая не се стигне до остър конфликт с живущи/националисти/скинари или други.
    През това време МВР, различни социални служби и ведомства стоят на топло по офисите си и чакат следващият месец за коледни надбавки.
    А дори да се обадите на 112, дори да реагира съвестен патрул на място, той няма нищо да свърши, защото просто 2 съвестни служители, ще са с вързани ръце, подари неработещатата система.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина