АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеКултураНовини

Капана става още по-цветен

Насимо работи по най-мащабния графити проект у нас (ВИДЕО)

Мирът завзема гърба на Халите (ГАЛЕРИЯ)

Таня Грозданова

От днес първият арт квартал на България става още по-цветен. Капана, добил популярност по света, благодарение на стрийт арт художниците ни, ще затвърди позициите си през годината, в която Пловдив е Европейска столица на културата.

В първия работен ден след Светлите празници артистът Nasimo, или Станислав Трифонов, поднови работата си по най-мащабния графити проект у нас, видя репортер на Под тепето.

Вижте как „МИР“-ът  завзема гърба на Халите.

Месец преди старта на тазгодишното издание на Капана Фест 2019, чиято тема е „Наследството“, художникът ще изрисува цялата задна и дясна част на сградата на Търговски център „Централни Хали“.

Припомняме, че проектът му започна преди години, имено по време на Феста и всеки път работата на твореца се следи с голям интерес от минувачи и туристи. Днес му асистира мини вишка, простряла стрела над павираната улица.

За концепцията на твърбата си Насимо разказа в интервю за Капана.бг.

„Кръстил съм я „Мир“. Всички търсим щастието и спокойствието. Никой не желае да има напрежение и несигурност в живота му. Понеже сградата е на три нива, реших да изобразя три нива на съзнание, нека така го наречем. Висше, средно и по-нисше съзнание, и тъй като зависим от това най-висше ниво и всички се стремим към него, то е най-отгоре. Момичето в страни е в очакване на това, което се спуска отгоре. Затова съм я изобразил и по този начин с протегнати ръце, но това нещо вече идва, тя го е усетила и затова съм я изобразил в състояние на наслаждение и радост.

В рисунката има мотиви от Пловдив, различни сгради от околността. Търся връзка с всичко наоколо, българските елементи, но и неща, общи за всички, като слънцето и луната.“

Графитите ще бъдат основен акцент в програмата на Капана Фест 2019. Тази година събитието ще има само едно издание, а организаторите предвиждат и двуседмична изложба на Насимо в една от поп-ъп галериите, които са традиционни за фестивала.

Откритата сцена в Квартала на творческите индустрии – Ядрото също ще получи допълнителен колорит. Там финалният щрих ще е дело на пловдивските артисти от Comma Studio. Освен това, красотата на Капана ще бъде в ръцете и на други двама любими графити артисти – Димитър Механджийски-Stern и Йордан Николов.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Още по-насран,педалски и наркомански.За да се събира там изметта на Пловдив и България,по време на„фестивалите“ви!
    Правите всичко възможно да го направите като някое пропаднало негърско гето в САЩ!
    Ебахте му майката на тоя град ей пасмина безродна!

    1. Аз виждам красиво произведение на изкуството с още по-красиво послание. Вие виждате педали, наркомани и гета. Общо взето – кой каквото търси… 😀

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина