АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеКултура

Двор със сцена на открито и детски ресторант скоро в Кукления театър

Обновеният салон отвори врати след тоталния ремонт и посреща първите си зрители още през уикенда

Кукленият театър вече посреща своите зрители в нова обстановка и повече места. Едно от знаковите културни пространства в Пловдив  отвори врати за знаковата 2019г., след обновяване и основен ремонт. Директорът на театъра Виктор Бойчев посрещна на сцената днес кметът Иван Тотев и заместникът му Александър Държиков, за да им покаже нововъведенията. Залата и фоайето са основно ремонтирани, сменена е акустичната и осветителната техника, отоплителната и климатичната инсталация, настилката, столовете, а специалната акустика допринася за по-добрия звук. Монтирани са и 16 броя диспенсери за разпадане на звуковата вълна в 800 херца. Озвучителите вече могат да чуват звука от специален балкон. От 136 местата стават 139, като допълнително са осигурени и две места за хора с увреждания.

Дали сте на първия или последения ред – усещането е еднакво и никой не се чувства ощетен.
Програмата ни за февруари е вече факт, като запазваме традицията в четвъртък, от 19 часа да се играят представленията за възрастни, а в събота и неделя представленията за деца са от 10.30 и 11.45 часа. В месечната програма ще бъдат включени гостуващи и театри, през всички дни на седмицата. Билети се купуват на касата на театъра, скоро и on-line, каза днес Виктор Бойчев.

До момента са инвестирани 670 000 лева, с които е укрепена гредоредната конструкция на пода на сградата, която е строена през 1903г., надстроявана е два пъти – през 1926г. и 1955г.

От 1957г. такова цялостно обновяване на театъра на такава стойност не е правено. В процес е и вторият етап от строителни дейности по реконструкция на сградата и обновяване, който ще завърши през месец април 2019.  Тогава и малки, и големи могат да заповядат в напълно обновената и реконструирана сутеренна част на театъра и двор със сцена на открито. Част от архивния куклен фонд ще бъде изложен в сутеренната част – подреден в изложбени витрини. Предвидени са зали за игри и анимация, ще има и детски ресторант, допълни директорът на театъра Виктор Бойчев.

Първото представление след ремонта е тази събота – 2 февруари. Децата ще могат да гледат „Патето жълтурко“, а в неделя ще се играе „Болен здрав носи“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина