Филм, сниман в Пловдив, е най-гледаният у нас за 2019-а  

Актуално Живот Култура Новини

“Завръщане” на режисьора Ники Илиев събра над 91 000 зрители само за 7 седмици

“Завръщане” на режисьора Ники Илиев е най-гледаният български филм за 2019 г. с общо 91 018 зрители и боксофис от 797 609лв.

През годината бяха показани общо 19 нови български филма, което е рекордна цифра за последните години. Именно в подобна нелека конкуренция филмът на продуцентите Башар Рахал, Ники Илиев и Богомил Грозев спечели любовта на зрителите, които пълниха киносалоните в продължение на 7 поредни седмици.

Звездно нашествие за предпремиерата на „Завръщане” (ГАЛЕРИЯ)

Филмът с участието на редица популярни актьори, сред които Александър Кадиев, Бойко Кръстанов, Орлин Павлов, Диляна Попова, Евелин Костова, Искра Донова и двама от продуцентите Башар Рахал и Ники Илиев, се нарежда и в топ 10 на най-гледаните български филми след промените.

Ники Илиев разкървавен в центъра на Пловдив

Разказът е за четирима приятели, които се събират отново след 20 години в родния си Пловдив. Романтичната комедия, заснета на някои от най-красивите места на Пловдив, е част от събитията в годината, в която градът беше Европейска културна столица.

Пловдив има главна роля в новия филм на Ники Илиев и Башар Рахал

Филмът е изцяло частно финансиран и е създаден с подкрепата на фондация „Пловдив 2019“ и рекламодатели от българския бизнес.

Успехът на „Завръщане“ и  положителните реакции на зрителите са най-добрата възможна оценка за филма. Освен премиерите в Лондон, Матера, Черна Гора, в следващите месеци предстоят прожекции във Виена, Берлин, Хамбург, Франфукт и Чикаго. Филмът се разпространява от bTV Studios.

Споделете ни във:

1 коментар за “Филм, сниман в Пловдив, е най-гледаният у нас за 2019-а  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.