Актуално

Пловдив има главна роля в новия филм на Ники Илиев и Башар Рахал

„Завръщане“ ще ви накара не само да се влюбите в града под тепетата, а завинаги да останете тук

Снимка: архив 24ч/ работен момент от "Нокаут"

 

 

Неуморният екранен тандем Ники Илиев и Башар Рахал отново се захваща с общ проект и този път в него една от главните роли ще е на Града под тепетата. За идеята за пръв път повдигна завесата Башар, който бе засечен от наш репортер на „разходка“ в Квартала на творческите индустирии. 

Истината е, че в момента сме тук с Ники да разглеждаме локации за следващия наш общ проект. Това е един романтичен вдъхновяващ филм, който да накара всеки човек не само да му се прииска да дойде в този град, а особено ако е емигрирал някъде, да се върне завинаги в него, започва разказа си Рахал.  

По думите му, Пловдив е един от най-красивите градове в  България. „Ако не и най-красивият,“ отсича той. Именно за това идеята им е да заснемат следващия си филм в Града под тепетата.

Вече са се свързали с Евгени Генчев, който ще бъде художник на филма. Ники и Башар разчитат на него да е познавачът на Пловдив в екипа. „Между нас тримата той най-добре познава града  като цяло.  Двамата с Ники ще сме продуценти, а Ники ще е и режисьор на филма.

Идеята е да докараме много добър екип, който  да представи Пловдив на едно такова ниво, че не само филмът да бъде изключително интересен и  вдъхновяващ, а да може да бъде гледан на различни фестивали по света.

Най-хубавият начин за това кога един град е представен добре, е когато той е почти главно действащо лице, наравно с главните герои. Това не може да се получи с всеки град, разбира се. Малко са и филмите където градът въздейства наравно с актьорите и случките, които се случват там. Единият е „Под тосканското небе“, другият е „Една добра година“ с Марион Котияр, който се случваше в Южна Франция. Това са все филми, които те вдъхновяват и си казваш: „Аз искам да отида да го гледам, аз искам да отида там!“

Още за идеята на филма и избора на Пловдив за място, на което се развива действието в "Завръщане" вижте в КАПАНА.БГ.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина