АктуалноГрадътЖивотЗабавление

Средата около бул. Северен ще стане жилищен район в бъдеще

Собствениците на частните имоти по цялото продължение на новата пътна артерия вече сменят статутите на парцелите си, в очакване на новия живот на тази градска част

Иво Дернев

Средата около новия булевард Северен ще бъде благоустроена от нови сгради и инфраструктура около тях. Такива са очакванията на общината, след като бъде пусната новата градска артерия. Всички имоти по продължението на дългата 2 километра отсечка, която ще свързва Брезовско шосе с моста на Адата, са частни. Собствениците им обаче вече са започнали да сменят статутите на парцелите си, очаквайки новия живот на тази част от града.

Така изглеждат малките частни стопанства в района около бъдещия булевард

По-големите имоти са собственост на предприятия от района. Другите, малките, са неугледни мини стопанства на хора от квартала. Очаква се всичко в зоната да се застрои. Има имоти от по 140 декара на фирми и предприятия, които искат да сменят статутите на парцелите си в Общия план за жилищно строителство, тъй като терените им се очаква да поскъпнат неколкократно с развитието на този занемарен досега градски район.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина