АктуалноИзпод тепетоМненияНовини

Сбогом, професоре!

Напусна ни любимецът на студентите проф. Иван Куцаров

Напусна ни блестящият пловдивски езиковед и един от най-обичаните университетски преподаватели проф. Иван Куцаров. Бившият ректор на ПУ „Паисий Хилендарски” почина днес, след боледуване. Проф. Куцаров, запалил по езикознанието стотици младежи, е доктор на филологическите науки по български език и по славянски езици, професор по български език, със сериозни приноси в областта на лингвистичната българистика и славистика, в подготовката на филологически кадри и в организацията и ръководството на българската наука и висше образование през последните 30 години. Роден в Бургас, професорът е един от хората, които промениха много неща в Пловдив през годините, като никога не е криел, че това е градът на сърцето му.

Прочетете една от прекрасните истории на професора, публикувана в Под тепето на 1 април, 2015г.

Сбогом професоре!

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Проф. Куцаров бе епоха в езикознанието – блестящ езиковед, колоритна личност, учен с характер, чрез който отстояваше докрай принципите, а животът му бе красноречиво доказателство за безграничността на човешкия дух! Един от малцината учени, който – преодолявайки егоцентризма,- успя да създаде и остави школа след себе си.
    Поклон пред паметта ти, Учителю!
    След теб остават думите ти, които още дълго ще четем…

  2. Преподаваше ми докато бях студент… Беше преди повече от 20 години, но го помня и до днес. Част от мен си отиде заедно с него!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина