Кючука възстава като Кръшияка срещу строеж в зелено пространство

Актуално Новини Под ножа

В неделя заградили междублоково пространството зад Юбилейния блок за нова кооперация с 300 апартамента, сигнализират съкварталци

Пловдивчани от Кючук Париж подготвят протестни действия в защита на зелена площ в междублоково пространство, ако се окаже, че там наистина ще се строи жилищна сграда. Сигнал за това постъпи в редакцията на Под тепето днес.

Хора от квартала, около така наречения Юбилеен блок разказаха, че в почивната неделя зелената морава на междублоковото пространството зад блока е била разчертана. Според тях на мястото ще се строи нова кооперация с 300 апартамента.

Ще излезем на терена, също като хората от квартала зад хотел Санкт Петербург, ако това се окаже истина, заканват се кючукпарижани.

„На снимките се вижда добре колко неподходящо би била една сграда на това място, буквално под прозорците на хората – и на място, на което играят деца, на което лично аз като дете съм играла. Изборите минаха, обещенията, че ще пазим междублоковите пространства останаха в забвение. Обръщам се тука на първо време към Костадин Язов, кмет на Южен, дали има какво да каже по въпроса публично пред хората, останалите питания ще ги отправя към институциите и точно този казус ще иде в дневния ред още на първата сесия на комисията Устройство на територията и жилищна политика,“ коментира общинският съветник от ДБ Добромира Костова във Фейсбук.

Кметът на район „Южен“ Костадин Язов заяви пред Под тепето, че днес е получил два сигнала по този повод. Първият е дошъл на електронната му поща, а след това в районната администрация пристигнала гражданка със същия сигнал. Разпоредена е проверка по казуса, очаквам резултатите, добави той.

Проучване на протестиращите е показало, че за терена има издадена виза за проучване през 2017-ма година от Община Пловдив, като там се говори за 18-метрова сграда. Хората коментират, че проектът го нямат в кметството в „Южен“, а е минал централно и най-вероятно по документи всичко му е легално.

Нужна ни е гражданската енергия и подкрепа, за да спрем поредния безумен случай на превръщането на зелена площ, на която играят деца, в кутии за живеене! Това зоват протестиращите от Кючука.

Споделете ни във:

17 коментара за “Кючука възстава като Кръшияка срещу строеж в зелено пространство

  1. празна саксия да видят в Кичука
    и нея ще застароят тъпаците, КЪДЕ са тези архитекти,
    КЪДЕ СА новите КМЕТСКИ екипи които преди няма и месец обещаха повече зелени площи
    и ли са имАли желание просто за повече “зелени”

  2. Защо не направиха един парк за децата??? Как два пъти се опитват да правят жилищна сграда , а никой не реши да се направи един парк. В близост няма никъде такова място където да играят децата.

  3. Преди 10 години някъде (не си спомням точно) пак имаше план са се строи в зелената площ. Тогава ги спряха футболистите и треньорите им. От тогава вече и вратите на игрището ги няма и вече сигурно няма кой да ги спре. Надявам се искрено, че не е така. Но дори и да ги спрем след време пак ще се пробват да построят блок там. Как може в един град да има зелена площ между блоковете.Всичко трвбва да се застроява

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.