АктуалноГрадътЗабравеният градМненияНовиниПод ножа

Край на застрояването около мол Пловдив

Местният парламент ще гласува парцела от 20 декара да бъде парк

Комисия отменя търга днес

Таня Грозданова

Управата на Пловдив дава отпор на тежки инвеститорски намерения, с който открито показва, че ще спре застрояването в един от най-апетитните райони на града – този до мол Пловдив.

Постоянните общински комисии днес ще обсъждат предложение търгът за терена от 20 декара в най-зеления район на града да бъде прекратен. Очаква се членовете им да са единодушни в решенията си, разбра репортер на Под тепето.

Нещо повече, кметът Иван Тотев потвърди информацията по време на откриването на новия морски аквариум в Природонаучния музей на Пловдив.

„Търгът ще бъде спрян. А следващата седмица имотът от публично-частна собственост ще се преобразува със статут на публична общинска. Твърдото ни намерение е там да има парк,“ коментира пред Под тепето Тотев.

Припомняме, че търгът бе обявен в следствие на сериозен инвеститорски интерес от страна на дружеството „Младост Алфа“ ЕООД. Същата фирма, която продаде Източния форум на града след тежки преговори за сумата от 4,3 млн. лева без ДДС.

Местният парламент одобри най-голямата сделка с общински имот в новата история на града на 27 септември 2018-а година след тежки дебати. От евентуалната сделка при продажбата на близо 20 декара, които се водят част от парк „Отдих и култура“, в района на бул.  „Копривщица” и „Свобода” можеха да влязат над 21 милиона лева в градската хазна. Двата големи парцела бяха оценени за 20 906 000 лева без ДДС, които щеше бъдат „разиграни“ на публичен търг с явно наддаване.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. ТИЯ ЕПТЕН НИ ВЗЕХА НА ЛУДИ. АМИ НАЛИ МАМИНИЯ ВНЕСЕ ТОЗИ ТЕРЕН ЗА ГЛАСУВАНЕ В ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ДА БЪДЕ ПРОДАДЕН И НЕГОВИТЕ ТИКВИ ПОСЛУШНО ВДИГНАХА РЪЧИЧКИ. СЕГА СЕ ПИШЕ ГОЛЯМ БОРЕЦ СРЕЩУ ОЛИГАРХИЯТА ЧАСТ ОТ КОЯТО Е ТОЙ. ПРОСТО НЕ СЕ Е РАЗБРАЛ ЗА КОМИСИОННАТА. СМЯХ.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина