АктуалноМненияНовиниПод ножа

Кметът на Северен дарил билети на деца в неравностойно положение за фалшивия концерт в Колодрума

Изглежда служителите на Ралев  не следят какво става в Общинския съвет на Пловдив

Таня Грозданова

Администрацията на район „Северен“ разпространи прессъобщение днес, че кметът Ральо Ралев дарил билети за благотворителен концерт на деца, лишени от родителска грижа от КСУ “Св. Константин и Елена”.

Прилагаме пълният текст на съобщението: „Билети за благотворителен концерт дари днес кметът на район „Северен” инж. Ральо Ралев на деца, лишени от родителска грижа от КСУ “Св. Константин и Елена”.

Кметът посети лично Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с директор Марина Ватева, където връчи билетите на самите тях. Те ще имат възможността да присъстват на концерт, чиято цел е благотоворителна в подкрепа на деца в неравностойно положение и със специфични заболявания от гр. Пловдив. С набраните средства от билетите ще бъде закупена медицинска апаратура, която да спомогне техния оздравителен процес.

„Духовната храна е не по-малко важна от материалната, а децата нямат особена възможност да посещават такива забавни културни мероприятия. Затова решихме да направим този жест към тях и се надявам, че ще останат доволни. И в същото време със закупуването на тези билети ще помогнем и на други дечица, които наистина се нуждаят от нашата подкрепа” – сподели инж.Ралев.“

Тъй като от него не става ясно на кой точно концерт ще ходят децата, наш репортер се свърза с Ралев, за уточнение.

На въпроса кой е концертът, райкметът отговори, че не знае. После допълни, че не знае защо неговите служители са написали прессъобщението така и накрая запита „От кога пък вие в Под тепето публикувате прессъобщения на район Северен?“.

Уверихме, г-н Ралев, че в рубриката ни „Малките радости“ екипът на Под тепето преценява кои прессъобщения от районните кметства могат да попаднат и той може сам да провери кога работата на неговата администрация е намерила място там. Освен това подкрепяме всички акции на кметството в етническите махали, касаещи незаконното строителство.

След тези реплики г-н районният кмет ни помоли да престанем и да го оставим на мира, тъй като чака пред лекарски кабинет, а репортерът ни се извини и приключи с въпросите.

Потърсихме директорката на центъра, за уточнонеие. На стационарния телефон на социалното заведение, което иначе се намира в район Тракия, а не в Северен, никой не отговори.

Странно, но на мобилния ѝ телефон операторът твърди, че абонатът е ограничил входящите обаждания.

Под тепето обаче получи потвърждение от служител на администрацията, че билетите са именно за фалшивия концерт, с който една фондация се опита да вземе безплатно зала Колодрума с подправени документи и печати през миналата седмица. Скандалът гръмна по време на редовна сесия, за което явно никой от кметството на Северен не знае. По казуса се води разследване, а концертът е отменен.

Съгласни сме, че районната администрация в Кършияка е единствената, която работи в бараки през 21 век, но определно не управлява район от паралелна вселена, а е в този град.

Някои пловдивски медии, които редовно публикуват прессъобщенията на Северен, свалиха по-късно днес това.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина