АктуалноЖивотЗабавление

Какво да правим в Пловдив (03-09.01)

Годината в Пловдив започва с вълнуващи събития

3 януари

Мира & Никола @Контрабас

В първия си лайв за новата година в „Контрабас“ ще гостуват двама млади и много талантливи музиканти, които ще ни зарадват с акустични джаз и R&B изпълнения. Това са Мирослава Тодорова (вокал) и Никола Панчев (китара).

Контрабас
21 часа
Вход: 5 лв.

Имам една идея @Bee Bop Cafe

Този петък в Bee Bop Cafe ще видим един филм за поколението на Александър Морфов, Кольо Карамфилов, Мариус Куркински, Илиян Симеонов, Златин Радев, Пламен Панев, Цветодар Марков и много други, които въпреки смътните години на по-миналото десетилетие, не изчезват нито като общество, нито като индивидуални творци.

Филмът на Илиян Симеонов и Емил Тонев „Имам една идея“ разказва за идеи на театрали, кинаджии, музиканти и други творци, с цел да бъдат поне споделени и запазени като романтичен спомен, без излишни сантименти. Отпечатък от времето на едно от последните бохемски места в София (и в България) – бар „Дим в чувала“ или наречен още „Министерски съвет“.

Филмът ще бъде представен от Блажо Николич (продуцент на филма) и Борис Зафиров.

След прожекцията ще продължим с музикална селекция на noboris.

Bee Bop Cafe
19 часа

4 януари

Le’push+Ilinx2+Kerana=100%СИЛА

За силно начало на 2020, сме се събрали тумба силни музиканти със силен репертоар и силна енергия.

Разполагаме с:
Трио музикални викинги Le’push
Kerana – космически вокал
Ilin Papazyan въоражен с китара и глас
Ilin aka I.N.D.Y. aka самсъмсирекъдс

Bee Bop Cafe
21 часа
Вход: 10 лв.

6 януари

Двама на люлката

„Двама на люлката” е от любовните истории, които карат дъха да секва. Които учат сърцето да не приема само половината от любовта. Които разказват как самотните човешки души се намират сред звездното небе. Гител е момиче, което при първа среща не спи дори с Господ, а Джери – мъж, който неистово иска да разбере защо някои неща му се случват за втори път. И двамата са родени сякаш да бъдат жертви. „Двама на люлката” е пиеса за неистовото желание и паническия страх от любовта. В тази силна история едни от най-ярките български комедийни актьори – Герасим Георгиев–Геро и Елена Атанасова – изграждат драматични роли с покоряваща сила.

Драматичен театър Пловдив
19:30 часа

8 януари

Турбуленции по Камен Донев

„Според Питър Брук за да съществува театър, са нужни само двама души и празно пространство, единият да наблюдава как другият преминава през празното пространство. Този спектакъл и работата ми по него са посветени именно на тези двама души – актьора и зрителя, в празното пространство, нищо повече, нищо по-малко.

Обичам човека, интересен ми е, често ме плаши, но още по-често ме омагьосва със своята творческа природа и нагон за игра. Играем от малки, играем на лечители, любовници, родители, деца, артисти, а после, когато пораснем, пак продължаваме да играем, разменяме си ролите или ги дублираме, но не спираме играта. Понякога сме се опиянили от играта дотолкова, че отдавна сме забравили за нея и подменяме сънуваното с истинно и обратно. Играещият човек и неговата гранична природа, неговото драматично живеене, неговото поетично общуване, неговото умение да влиза и излиза от топло в студено без преход и предупреждение, неговото твърдо решение, че предпочита играта пред статичния реализъм на обективния живот, са моето вдъхновение за този спектакъл. Това е спектакъл по текстове, написани от актьор за актьори, чиста актьорска енергия, водовъртеж от стил, маски, детска искреност и полет. Тук режисьорът е само акушер – помагаща ръка на раждащия се творчески живот в празното пространство на черната кутия.“ – Стайко Мурджев, режисьор

Драматичен театър Пловдив
19:30 часа

9 януари

Суинг в Пощата

Вече сме отново в разгара на 20-те години, и е време да танцуваме суинг в „Пощата“! Качествен суинг джаз ще ни вдъхновява на дансинга, а на бара ще ни съблазняват великолепни питиета.

Пощата
21 часа
Вход свободен.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина