АктуалноВластГласовеГрадътМненияНовини

Иван Тотев доволен след вота: Радвам се, че съм кмет на един изключително проевропейски град

Резултатът ни окуражава да се подготвим много добре и да потърсим доверието на пловдивчани през октомври месец за още един пълен 4-годишен мандат на ГЕРБ, зави градският лидер на партията

Подчерта, че друг ще реши дали ще се кандидатира за градоначалник

Кметът Иван Тотев бе изключително доволен от резултатите на ГЕРБ на евровота в града. Градският лидер на партията определи изборът на пловдивчани като проевропейски, докато инспектираше дейностите по реконструкцията на крайбрежието по булевард „Марица-юг”. „Желаем да покажем промяната. Да покажем какво може да се случи с европейската солидарност”, обясни защо покани медиите именно там днес кметът.

„Благодаря на всички, които ни подкрепиха. Това ни окуражава да се подготвим много добре и да потърсим доверието на пловдивчани през октомври за още един пълен 4-годишен мандат на ГЕРБ”, подчерта Тотев. Той даде да се разбере, че друг ще решава дали той ще се бори за трети мандат.

„ В нашата партия си има съответният ред. Никога не бих си позволил преди премиера и лидер на партията да споделям мисли и чувства пред медии по този въпрос. Снощи с г-н Борисов се чухме няколко пъти. Много активно се интересуваше от резултата в Пловдив. Така че имаме пълната подкрепа”, подчерта Тотев.

„Много се радвам на вчерашните резултати. Разглеждаме ги като една подкрепа за това, което се случва в Пловдив с оглед на това дали пловдивчани разбират какво е Европа, какви са нашите ангажименти към Европа, как да почувстваме Европа и какво тя променя в нашия живот. Това, което виждаме тук, е пряко свързано с членството на България в ЕС. И аз много се радвам, че съм кмет на един изключително проевропейски град. Имаме един резултат, който е значително над средния за страната и това нямаше как да се случи, ако гражданите на Пловдив не виждат в лицето на Европа един приятел и нещо, към което да се стремят. Проевропейските настроения в Пловдив са видими. А промяната, която виждаме в града благодарение на европейската солидарност, не е само инфраструктурна, а и духовна. Проектът Европейска столица на културата направи така, че градът да стане много по-видим, много по-познат и предпочитан град. Град, за който се говори с уважение. И това всичко е в следствие на европейския път на България и европейския път на Пловдив”, заяви кметът.

Той не скри, че структурите на партията в града са били объркани от социологическите проучвания преди вота. „ Но ние имахме усещането, че ще получим подкрепа, защото сме град, който е европейска столица на културата и който в последните години претърпява огромна промяна, която нямаше как да се случи, ако България не бе член на ЕС. Усещахме, че ще получим добър резултат, но бяхме със свити сърца на фона на това, което чувахме от националните медии”, допълни Тотев.

Колкото до местните избори на есен той заяви, че те ще бъдат различни.

„Лицата на кандидатите ще бъдат много важни, особено когато говорим за районни кметове. Те са много близо до хората. На миналите избори както видяхте направихме една грешна стъпка в район Южен, тъй като кандидатът ни не бе припознат от хората. Но това, което виждам като резултати днес в Пловдив, е че имаме добра основа за добър резултат на есен. При това с тази ниска активност. Много голяма част от пловдивчани не бяха тук. На фона на тези условия този резултат е повече отколкото очаквахме. Нашата работа е да  подбираме най-правилните хора на най-правилните места. Естествено, понякога не взимаме най-правилното решение, но е важното да коригираме. Така че в момента в район Южен се подготвяме да излезем с хубава кандидатура и очакваме един много добър резултат там”, анонсира Иван Тотев.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. Кой ви подкрепя ме мизерни пионки?Ако не са ви купените избори,отдавна да ви няма!
    Крайно време ви е да си ходите!Ако изборите на есен са честни,сте вън от играта!!!

  2. ВЗЕМИ СЕ СКРИЙ БЕ ПРОСТАК.ДОКАРА ГЕРБ В ПЛОВДИВ ДО БЕЗУМНИТЕ ДВАДЕСЕТ И ОСЕМ ХИЛЯДИ ГЛАСА. ЧЕРВЕНИТЕ НИ ДИШАТ ВЪВ ВРАТА. КОГА Е БИЛО ТОВА ВЪВ ФИЛИБЕТО.АЙДЕ ФАЙРУН.ПЪТ НА НЯКОЙ ПО – ЧЕСТЕН И ПО -КАДЪРЕН ОТ ТЕБЕ , ИНАЧЕ ТОЯ ПЪТ ЗА-КА-ПЕ-ЧЕ-ТО ЩЕ ТЕ БИЕ НА ПОЧИВКИ.

  3. Каква „победа“ бе Тотев. На миналите евро избори ГЕРБ имаше 40 хиляди гласа. Сега за Герб гласуваха едва 28 хиляди гласа. тоест ГЕРБ загуби цели 12 хиляди гласа. Най- ниският резултат в Пловдив откакто ГЕРБ съществува. А комунягите , на които Пловдив е най- слабия град на миналите избори изкараха 16 хиляди гласа , а сега 21 хиляди. Тоест качиха си резултата с цели 5 хиляди гласа и разликата между двете партии в на десния град е само 7 хиляди човека. Ивсичко това заради тебе иване и калпавата и крадливата ти политика. Наесен , ако си ти те чакат невъзможни местни избори

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина