АктуалноГрадът

Еврокомисар Мария Габриел участва в граждански диалог в Пловдив

Темата: „Технологии, образование, агросектор: цифровата трансформация възможна“

Еврокомисарят по цифровата икономика и общество Мария Габриел ще участва в граждански диалози в Кюстендил и Пловдив, съобщиха от Представителство на Европейската комисия в България.

На 27 февруари (сряда) от 11:00ч. в Аграрния университет в Пловдив (Главна аула) комисар Мария Габриел ще се включи в диалог с гражданите на тема „Технологии, образование, агросектор: цифровата трансформация възможна“. В събитието ще участва и Владимир Уручев, член на Европейския парламент. Двамата ще очертаят основните предизвикателства по пътя към Дигитална Европа и Земеделие 4, и ще отговарят на въпроси относно цифровата трансформация в земеделието.

На 26 февруари (вторник) от 10:00ч. в езикова гимназия „Д-р Петър Берон“ в Кюстендил ще се проведе дискусия с европейския комисар по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел.Темата на гражданския диалог е „Младите хора в цифровия свят“. Участниците, преподаватели и ученици от 9 до 12 клас, ще имат възможност да обсъдят цифровите умения, безопасния интернет, инициативите за цифрово образование и други ключови теми свързани с цифровия единен пазар.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина