АктуалноМненияНовиниПод ножа

Гергов прехвърлил „Слънчев ден“ на фирма на Ангел Палийски

 Договорът с дългогодишния шеф на „Ботев“ – Пловдив, е още от октомври, веднага след като Варна купи от политика от БСП т. нар. „Дупка“ за 43 млн. лв.

Новият собственик на „Слънчев ден“ е фирма на Ангел Палийски, който е най-известен в публичното пространство като дългогодишен президент на футболния клуб „Ботев“ – Пловдив, това съобщава Капитал.

Според представен в Търговския регистър договор политикът от БСП Георги Гергов е продал на „Амадеус – Ей Си Джи“ своите 100% в „Съни тур“, което е мажоритарен акционер в курортното дружество. Цената не става ясна.

Любопитното е, че това е станало още на 12 октомври 2018 г., дни след като общинският съвет на Варна реши и правителството осигури средства да се изкупи за баснословните 43 млн. лв. от Гергов така известната „Дупка“ – 3 дка имот в центъра на града, където заради археологически находки не може да се строи. Засега не е ясно дали сумата се е озовала в „Слънчев ден“ и съответно е за новия собственик или в друго дружество на Гергов.

Още през май 2018 г. компанията купувач на Ангел Палийски „Амадеус – Ей Си Джи“ взе концесията на плажа „Слънчев ден“, припомня Капитал.

снимка: lap.bg

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина