АктуалноБизнесИзбор на редактораМненияНовини

Сагата с Панаира не е приключила

Във ВКС е образувано вече дело по жалбата на Агенция по вписванията за Панаира. Това съобщи председателят на групата общински съветници от Демократична България в местния парламент на Пловдив адв. Веселина Александрова тази сутрин.

„Решението на висшата съдебна инстанция ще определи дали трябва да се впише апортът на варненските акции от Панаира и да се удовлетвори схемата на Георги Гергов„, коментира Александрова.

Тя припомни, че преди време Агенцията отказа да впише апорта с няколко мотива.

Съдия Симеон Захариев обаче отмени отказа и нареди да се впише, като постанови, че решението му е необжалваемо. Агенцията въпреки това се позова на съдебна практика и силен обществен интерес и обжалва, за да защити отказа си.

Същевременно министърът на икономиката и енергетиката Богдан Богданов сформира работна група по казуса с Пловдивския панаир за защита на държавния интерес.

Сагата, започнала през 2021 г., още не е приключила, заключи адв. Веселина Александрова.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

  1. Сагата ще приключи, когато всичко окончателно премине в ръцете на „партньора“ на Общината в публично-частното сътрудничество – другаря Гергов! За 33 години, Пловдив се управлява само от сини, „демократични“ кметове, които с радост преотстъпваха Общински имоти на социалиста-капиталист другаря Гергов! Някои дори след това работеха в негови фирми….

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина