АктуалноБизнесВластГласовеГрадътНовиниСъд

Търговският регистър с втори отказ за вписване на варненските акции на Гергов

Има отново е постановен отказ за вписване апорта на варненските акции на Панаира в капитала на Пълдин туринвест от страна на Търговкия регистър. Това стана ясно от публикация в социалната мрежа на председателя на групата общински съветници от ДБ в местния парламент на Пловдив. Адвокат веселина Александрова съобщи, че повторния отказ е на няколко основания.

„Едно от тях е, че оценката от вещите лица на варненските акции е неактуална – от октомври 2021 г., когато започна сагата за окончателното приватизиране по тази схема“, уточни тя.

Според Александрова сега бизнесменът Георги Гергов има два възможни хода – или ще обжалва отказа на Търговския регистър в 7-дневен срок пред Окръжен съд, или ще започне процедура по нова оценка.

Как това ще се отрази на Община Пловдив?

„Отваря се прозорец от време, в който хипотетичнно е възможно Общински съвет Варна да приеме онова решение, което внесохме с колегите от ДБ, за връщане акциите от Панаира на Държавата (Бойко Борисов може да не държи връзка с кмета, но не се е отрекъл от ГЕРБ и своите общински съветници). Държавата също може да предприеме действия – да си поиска акциите или в краен случай да се предложи на Варна изкупуването им“, коментира адв. Веселина Александрова.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина