АктуалноБългарияИграчкиНовиниПод лупа

В МОН няма отговор от проверка на КПКОНПИ в АМТИИ

Министър Вълчев за „Апартаментгейт“:  В един момент всеки с апартамент трябва да се притеснява

Таня Грозданова

На журналистически въпрос дали се притеснява от скандала „Апартаментгейт“, министърът на образованието Красимир Вълчев заяви следното днес в Пловдив.

„Притеснява ме дотолкова, доколкото в един момент всеки, който има апартамент, трябва да се чувства виновен. Аз съм декларирал това, което имам“.

Той допълни, че притежава 2 апартамента.

Той участва в дискусионна лекция пред студентите в Пловдивски университет, заедно с президентът на КНСБ Пламен Димитров, на тема MASTЕRCLASS WORK 4.0 .

„Нямам обратна информация.“ Така отговори на въпрос на репортер на Под тепето министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, дали вече има отговор от Комисия за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ), по отношение на казуса с Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ).

Припомняме, че след множество наши публикации за нередности в Пловдивската академия по изкуства МОН назначи одит. През месец май м.г. приключи проверката на Министерството на образованието в АМТИИ. Тогава от трибуната на Народното събрание министър Вълчев обяви, че „Роднинските отношения във ВУЗ-а са очевидни“.

„Министерството няма компетенция да установява конфликт на интереси, но Законът за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество дава възможност за проверка на наличието или липсата на такъв конфликт. Изпратили сме сигнала по компетентност,“ заяви в Народното събрание Красимир Вълчев.

През юли м.г. от КПКОНПИ потвърдиха пред нашата медия казаното от министъра.

„Съгласно текстовете на ЗПКОНПИ, Комисията има двумесечен срок за произнасяне като той може да бъде удължен с 30 дни, а решенията на КПКОНПИ по темата конфликт на интереси са публични и се публикуват на интернет-страницата в раздел „Решения”, отговориха ни тогава от КПКОНПИ.

Проверка в сайта на Комисията, която отговаря за казусите с конфликт на интереси, показа, че решение по сигнала има и то е с дата от 26.10 2018-а година.

Очаквайте подробности по темата.  

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина