АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеНовини

Въжен мост за катеричките на Бунарджика: Нужен ли е?

Шефът на Зоопарка обследва проблема

Пловдивчанин внесе предложение в Общината за въжени пътеки над бул.“Руски“, за да пресичат безопасно пухкавите гризачи

Таня Грозданова

Имат ли нужда катеричките на Бунарджика от въжен мост? На този въпрос ще трябва да отговори директорът на пловдивския зоопарк. Той е натоварен, като специалист, от кмета на града и Експертния съвет по устройство на територията да изготви доклад за скокливите градски обитатели от парка, състоянието им, докъде се простира техния хабитат и имат ли нужда от „въжени пешеходни пътеки“ над булевард „Руски“.

Идеята за безопасно пресичащи катерички кметът сподели преди седмица в социалната мрежа. Оказа се, че наистина в Общината е подадена молба от Рами Елиас Кремести, които смята, че въжетата за катерички над булеварда са необходими, за да се превърне Пловдив в истински европейски зелен град.

„Да, наистина има такова запитване. Дори направихме проучване и се оказа, че такава практика съществува в Европа и на запад. Идеята е много интересна, освен това не струва скъпо. Инвестицията е малка, но пък е имиджова за града. За това сме възложили на директора на Зоопарка да направи проучване и да изготви доклад за необходимостта и ефекта от въжените линии за катерички,“ коментира кметът Иван Тотев пред репортер на Под тепето.    

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Добра идея! Трябва да има мост ,за да може катериците ,да са в безопасност! Често има кучета без поводи,които застрашават животът на тези красиви гризачи! Учудването ми е ,че предложението идва от ливанецът Рами Елиас Кремести ,който наруши карантината ,не спазвайки разпоредбите на РЗИ и застрашавайки стотици хора! Какъв парадокс-заитава катерицие ,но не мисли за хората! Да си плати глобата в размер на 10 000 лв ,наложена му от съда и тогава да дава каквито и дае предложения! Във връзка с глобата си е писал до CNN ,КОЛКО ЛОШИ БИЛИ ВЛАСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ И МУ ПРИЛИЧАЛО НА КОМУНИЗЪМ,А В СЪОТО ВРЕМЕ ПИШЕ НА ПРЕЗИДЕНТЪТ КОЙТО ВСИЧКИ ЗНАЕМ НА КОЯ ПАРТИЯ СИМПАТИЗИРА,ДА ОТМЕНИ ГЛОБАТА МУ…..

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина