Тия крака ми правят номера, ръчичките треперят, очите не виждат. Но Ламбо си е Ламбо

Живот

Стефан Данаилов танцува „Sex bomb” за закриването на Сцена на кръстопът

Мастъра обеща догодина да играе в пловдивския театър, дори метнат на количка ако се наложи

Иво Дернев

Стефан Данаилов танцува на култовото парче „Sex bomb” на голямата сцена на Драмата за  закриването на Сцена на кръстопът снощи. Бащата на театралния фестивал представи „Романът на моя живот” , срещна се отново с любимата си пловдивска публика и представи осмия си випуск студенти в НАТФИЗ на финала на Сцената. Третокурсниците, подкрепени от една от слабостите на Ламбо- Силвия Лулчева,от  Ненчо Илчев, Дарин и Деян Ангелови и колегата си Божидар Мицев, изиграха някои от най-забавните и някои от най-тъжните моменти в книгата, излязла за 75-ата годишнина на големия актьор.

Студентите му го привикаха с викове „Мастър, Мастър”, след като изпяха новосъздадения химн на „Сцена на кръстопът”.  А Стефан Данаилов излезе, придържан от други двама свои възпитаници- разнояйчните близнаци Дарин и Деян Ангелови. Ламбо седна на офис стол на сцената и се обърна към публиката. „Днес съм малко емоционален, макар че трябва да се смеем”, предупреди с навлажнени очи Ламбо феновете си за онова, което им предстои. След като заяви, че най- доброто представяне на „ Романът на моя живот” е запазил за Пловдив.

Градът, хората, театърът в Пловдив са в особена връзка с моя живот. Имам чудесни спомени на тази сцена. Тук бе първата ми изява на „Жените и Джейк” за 60-годишнината ми. Съжалявам, че съм седнал пред вас. Тия крака ми правят номера, ръчичките треперят, очите не виждат. Но Ламбо си е Ламбо. И затова ще говорим за любов- да ми се чуди на акъла човек, усмихна се Мастъра.

Под бурните аплодисменти на публиката обеща догодина да излезе на сцената, но не да води монолози, а да играе. Ще се метна ако трябва на количка, но ще дойда да играя, засмя се Ламбо.

После предупреди зрителите да очакват промени от догодина в „Сцена на кръстопът”. След среща с директора на театъра Кръстю Кръстен и главния драматург Александър Секулов се е  решило през 2019г. фестивалът да представя не резултатът, а процесът по раждане на представлението.

Дойде момент и да се обърне към настоящите си студенти. Мадамите стават все по-красиви. А на момчетата им растат мустаки и бради. Възмъжават, погледна гордо третокурсниците Мастъра. Те ще разказват портрета от моя младежки и всякакъв живот. Много от това, което разказвам в книгата, е силно запаметено. Всъщност, моят живот е много хубав и весел. Това, което пише жълтата преса, нищо не е. Добре, че по мое време нямаше жълта преса и папараци, защото щяха да ми спукат шушоните, разсмя публиката Данаилов. И обяви началото на представлението.

В него утвърдените актьори четоха разкази от четирите глави на книгата „Романът на моя живот”, а настоящите му студенти играха етюди, докато на голям екран вървяха знакови  моменти от ролите на Данаилов. Почитателите му поплакаха с тъжните истории за болестта на доведения му син Росен и смъртта на любимата му Мария. Но в крайна сметка усмивките победиха, тъй като финалът бе оптимистичен.

Ламбо е тук и ще се завърне догодина, сякаш каза на публиката Стефан Данаилов, когато на финала излезе с танцова стъпка на парчето на Том Джоунс „Sex bomb”. Цялата зала го аплодира на крака близо десет минути. Айде, стига вече. Прибирайте се, нареди с типично чувство за хумор Мастъра на студентите си след традиционния дъжд от цветя.

Цялата галерия в КАПАНА.БГ

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.