Правят „Абаджийска” в Капана пешеходна

Живот

Мнението на привържениците на идеята там да няма автомобили е надделяло

Предложението за промяната на статута на пресечката ще бъде вкарано в една от следващите сесии на общинския съвет

Скандалът за бъдещето на "Абаджийска"Улица „Абаджийска” в квартал Капана ще стане пешеходна зона. Това дочу Под тепето от сигурни източници, на днешната сесия на местния парламент. След дискусиите, обществените дебати и откровени скандали около бъдещето на пресечката, надделяло е мнението на привържениците на идеята автомобилите да бъдат изкарани от там. В момента вървят ремонти на тротоарните площи по „Абаджийска”, но се очаква скоро паважната настилка да бъде вдигната. Това ще се случи обаче едва след като статута на улицата бъде променен с решение на общинския съвет. Предложението към бащиците в момента се изработва и ще бъде вкарано за одобрение на една от следващите сесии след лятото.

Споделете ни във:

4 thoughts on “Правят „Абаджийска” в Капана пешеходна

  1. Постепенно Пловдив „го правят“ нещоси каквото Градът не е, ИМПЕРИАЛистите. Капанът престана да бъде истинска, естествена занаятчийска ЧАРШИЯ каквато е възникнала преди столетия, и се превръща в начервена, белосана Стара Фльорца, завоювана неправилно от някакви извратени ИЗКУСТВЕНЯЦИ с техните ялови безлюдни „бутици“ и „ателиета“ никому непотребни – които „ПодАльошата“ и „Капана“ се чудят как да ни продадат, дани някой им влезе

  2. Един от живущите там зевзеци предложи улицата да стане център на ЧЕРВЕНИ ФЕНЕРИ . По витрините да има голи мадами чекнещи се по пилони . Да не се продават дрехи , чай и касетофони .
    Да станело ЦЕНТЪР НА ПОРНОГРАФИЯТА . То и без това Всичко е порнография.
    ДА ПОДКРЕПЯМ ИДЕЯТА 🙂 🙂

  3. Мнението ми е че по-добре улицата да не става пешеходна, тъй като ще се напълни с незаконни кафенета и живущите няма да могат да си почиват и да живеят нормално.

  4. Глаголът тук следва да бъде ОТКРАДНАТА (в „…се очаква скоро паважната настилка да бъде вдигната..“) а пък към прилагателното ПАВАЖНА да поясните ГРАДСКА. Лесна за отваряне, поправка, затваряне без следа, елегантната ГРАДСКА улица се настила ръчно с паваж, докато просташкият евтин нетраен асфалт се полага машинно и бързо по междуселски шосета сред царевиците. Като ЦУНАТ („вдигнат“) ценените по света павета мутрите ЩЕ ГИ ЕКСПОРТИРАТ за твърда!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.