ГрадътЖивотЗабавлениеЗдравеИзпод тепетоМненияНовиниПУЛС

Пловдивчани осигуриха ваксини срещу тетанус за пострадалите в Карловско и доброволците

Пловдивският Център по майчино-фетална медицина осигури ваксини против тетанус за пострадалите при потопа в Карловско и доброволците, които работят на терен. Малкият жест на подкрепа от града под тепетата е дошъл именно на празника на Пловдив вчера, като символ на обединението.

Екипът на медицинския център, в лицето на д-р Борис Стоилов и д-р Профирова обедини усилия с клиничния ембриолог д-р Борислав Матеев , за да бъдат осигурени 150 ваксини срещу тетанус (+спринцовки и игли) за пострадалите от наводненията в Карловско и доброволците, помагащи в действията по разчистване.

Защо точно тези ваксини? Опитът на д-р Матеев от следването му в Австрия през 2002г., когато се случват големите наводнения там, показва, че те са от първостепенно значение. При разчистване на отломките често се случва някой да се нарани на дърво, желязо или друг предмет, което може да доведе до заразяване и развитие на тетанус. Тетаничният токсин е един от най-силните токсини, затова навременните действия са много важни. С радост можем да кажем, че ваксините днес тръгват поетапно към нуждаещите се в специални термо кутии.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина