ЖивотЗабавление

Пет българки завършиха най-престижното световно училище

Деканът на училището също е българин, казва се Илиян Михов

Пет български момичета, едното от които е от Пловдив, завършиха най-престижното в света бизнес училище по програмата MBA в началото на месеца. Дипломирането се е състояло на 7-ми юли, а критериите са изключително високи. За да кандидатстват за мастър бизмес администраця, кандидатите е нужно да са завършили бакалавърска степен и да имат минимум 3 години опит в бранша. Не случайно INSEAD e с MBA програма, класирана за 2016 на първо място в света, като в първата десятката са 7 американски и три европейски училища. 

Там конкуренцията е огромна. Завършилите добиват диплома за мастер бизнес администрация. Започват работа в най-големите световни фирми. Някои от завършилите са получили различни предложения за работа със седалища предимно в Европа.

Самото училище INSEAD се намира във във Фонтенбло, Франция , но има филиали в Сингапур и Абу Даби. Най-изненадващо се оказа, че има още едно, изключително силно българско участие във френското школо, а именно самият декан е българин, който се казва Илиян Михов, и още от 2013-та година се очакваше той да заеме почетното и отговорно място в учебното заведение.

Видео от самото дипломиране можете да видите на следния линк: https://www.youtube.com/watch?v=XafPpM68X_M

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

  1. „За да кандидатстват за мастър бизмес администраця, кандидатите е нужно да са завършили бакалавърска степен и да имат минимум 3 години опит в бранша. Не случайно INSEAD e с MBA програма, класирана за 2016 на първо място в света, като в първата десятката са 7 американски и три европейски училища.“
    Дано да е по-престижно от това, което е завършил написалият горното. За 4 грешки в 2 изречения, на второкласниците им пишат двойка.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина