Ходете на театър, важно е!

Живот

Всеки продаден билет за спектаклите от сезона дава кръв на Драмата

Image title
Освен в духовна наслада, театърът в Пловдив се превръща и в борба за живот. За някого това може да прозвучи пресилено, но е точно така. След края на Сцената и успехите на фестивала, обявени гръмко, идва време, в което всеки закупен билет за представление е банка кръв за Драмата. До този момент от София пасуват за ремонта на изгорялата зала, а живата помощ идва само от дарения по сметката. Сезонът обаче започва и продажбата на всеки билет ще е живителна сила за пловдивската трупа, която се надява да ремонтира голямата зала във възможно най-кратки срокове.

Всяко ваше посещение на спектакъл е подкрепа за нас в мисията ни- да възстановим щетите след пожара, обръща се към пловдивската публика и директорът на институцията Кръстю Кръстев. Това не е дарение. Това е подкрепа. Защото ние ще вършим това, за което сме призвани. Просто се надяваме хората да си доставят удоволствие в театъра по-често, подчертава директорът на Драмата.

Билети за представленията от афиша вече се продават на касите. Премиери, любими познати постановки и една благотворителна се очертава в програмата. Възвишение е нашият спасителен кораб. Доста хора искат да присъстват на премиерата му. Много сме щастливи и за здравото рамо от Камен Донев, който ще направи благотворително представление за пловдивчани, казват от театъра. Актьорът готви голяма изненада, която отново ще бъде част от каузата.

Старозагорският театър, старозагорската опера, габровският и плевенският театър вече са планирали благотворителни представления за пловдивските си колеги, за да се калкулират средства за най- нужните материали за началото на ремонта. Разбрахме, че има хора, които даряват по 10 лева в сметката на Драмата. Бяхме очаровани от постъпката на пловдивчани, които заделят , колкото могат за помощ. Това е най-ценното, казват още театралите.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.