ГрадътЖивотКварталиКултураНовини

Jazz в обновената Градска градина на Пловдив – ВИДЕО

Първото издание на фестивала „JazzTopia“ в обновената Градска градина на ул. „Христо Г. Данов“ стартира в събота с авторския проект на Преслав Пеев “Flip-Flop”, изпълнения на любимия на публиката Михаил Йосифов и неговия секстет, Вики Алмазиду и част от нейните студенти от НБУ, като и финалистката от Гласът на Гърция (2020) Александра Сиети.

Неделните джаз концерти започват от 18 часа с пловдивския квартет Suspended Fourth. Възпитаниците на НУМТИ „ Добрин Петков“ и АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ Красимир Гълъбов – бас, Борис Гроздев – китара, Ясен Димитров – барабани, и на пианото – Борис Петков ще изпълняват пиеси на именития си съгражданин Милчо Левиев.

Веднага след тях от 19.15 часа Eliya Todorova & Live Band ще допълни звученето на джаза с Soul&RNB и модерна поп музика. Вокалът Елия ще бъде в компанията на неповторимите Даниеле Феббо – бас, Николай Костадинов – пиано, Жеко Жеков – китара, Ивайло Манев – барабани, Гален Николов – саксофон и Валентин Атанасов -тромпет.

Джаз с рок, фюжън и източни мотиви от Ангел Демирев, Валери Цанков и Джанер Каптан очакват публиката от 20.30 часа.

Финалът на първото издание на фестивала ще сложат Мирослав Турийски и Александър Леков с техните авторски композиции. Заедно с тях ще са Мартин Ташев – тромпет, Димитър Льолев – саксофон, Намо Господинов- барабани.

И двата дни на фестивала организаторите от клуб „Джаза“ в партньорство с Държавния куклен театър предлагат на децата уъркшоп от 13 до 14 часа в градината. Мирослав Турийски ще води джем сешъните и двете вечери от 23.30 часа в клуб „Джаза“.

Входът е свободен.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина