Фондация „Пловдив 2019” вече е в новия си дом (ГАЛЕРИЯ)

Живот

Екипът се нанесе ремонтирания СКЛАД в Тютюневия град

Иво Дернев

Фондация „Пловдив 2019” вече има нов дом. Екипът, който движи проекта Европейска столица на културата, се нанесе в СКЛАД в Тютюневия град. Вече няколко дни новодомците стягат новите си кабинети, докато работници са се заели с последните довършителни работи по долните етажи, които ще бъдат отворени за всякакви културни проекти. Ремонтът на бившия магазин Галеро, е почти напълно готов. Сива дограма и стени от леки материали отделят работните пространства на хората от Фондацията.

Екипът е населил и четвърти и пети етаж на сградата, като долните два остават на разположение за артисти и публики.  На първия пък репетират оркестъра и балета на Държавна опера- Пловдив. А населяването на цялата постройка видимо е оживило цялата улица „Екзарх Йосиф”.

Реконструкцията на СКЛАД-а е съобразена със архитектурната и историческа стойност на бившия Галеро. Всички намеси са временни. Запазен и перфектно експонирани са оригиналният гредоред и автентичното дюшеме на тютюневия склад. Освен за кабинети, пространство е предвидено и за конферентни зали, като една от тях ще посреща събранията на Управителния съвет на „Пловдив 2019”.

Цялата галерия в КАПАНА.БГ

 

Споделете ни във:

2 thoughts on “Фондация „Пловдив 2019” вече е в новия си дом (ГАЛЕРИЯ)

  1. И ОЩЕ ИДВАТ, КАКА, КРАЙО ИМ СЕ НЕ ВИДИ. ЕПА ТЕ ЗАТОВА СМЕ НА ТОА ХАЛ – А НИВЯТА БУРЕНЯСВАТ. 400 ГЛАВИ АРТАДЖИ-ИЗКУСТВЕНЯК НАБРОЯВАЛО ФИЛИБЕТО – ТИ ТОВА ЗНАЕШЕ ЛИ ГО, А?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.