Доброволци изградиха парк за бездомните кучета в общинския приют

Живот

138 са осиновените четириноги от зооветеринарния комплекс за изминалата година, 45 са намерили дом от началото на тази

Служителите на кучкарника се грижат временно за домашен любимец, чийто стопанин е станал жертва на престъпление

Десетки доброволци и служители на общинския приют за безстопанствени кучета изградиха с труд и собствени средства модерна площадка за социализиране на уличните четириноги. Мини паркът в зооветеринарния комплекс на Пазарджишко шосе бе открит с дефиле на бездомните палета днес, в Деня на земята. Ние сме много и сме тук винаги, когато имаме време, за да разходим кученцата, за да им дедем малко топлина. Всеки помага с каквото може- кой с храна, кой с играчки за кучетата. Работим като един отбор, разясниха доброволците, които и днес разходиха на каишка в новата площадка питомците на комплекса. Всяко едно от тях носи име, дадено му или от служителите на общинския приют, или от гражданите, които помагат в грижите за рунтавите бездомници.

Служителите на приюта приеха временно този тъжен красавец, чийто стопанин е станал жертва на престъплениеКапацитетът на приюта е 35 кучета. В момента той е пълен на 100 %. Екипът временно е приел и красива расова животинка, чийто стопанин е станал жертва на престъпление. Това е станало по молба на полицията. Служителите на реда открили кучето в дома на пострадалия и го закарали в приюта с молба за грижи към него, докато собственикът му се възстанови от инцидента.

Добрата новина е, че нараства интересът към осиновяване на безстопанствени четириноги. Миналата година 138 от тях намериха дом, а от началото на тази куче са осиновили 45 пловдивчани, обясни директорът на зооветеринарния комплекс Георги Божев.  Той допълни, че дейността на приюта се отваря към обществото с привличането на все повече доброволци. Въведено е и видеонаблюдение, което скоро ще дава информация за случващото се там в реално време онлайн, на сайта на комплекса. Не връщаме никой, които иска да помага. Всеки е добре дошъл, каза той по повод увеличението на доброволците в последните месеци.Тези сладури си търсят стопаниИмпровизиран полигон за тренировъчна стрелба с упойващи стрелички

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.