ГрадътЖивотЗабавлениеКултураНовини

Пловдив става новата столица на карнавала с уличния фестивал 6Fest

Пловдив да се превърне в новата столица на карнавала – такава е амбицията на фестивала за улични изкуства 6Fest, който предстои от 14 до 16 май. Това ще бъде и първото издание на 6Fest под тепетата с няколкодневна мултижанрова програма с цирк, театър, танци, музика, огън. От създаването си през 2017 г., 6Fest иска да вдъхне нов живот на карнавалните традиции у нас.

Седмо подред в историята на фестивала, за Пловдив това ще бъде четвъртото издание на 6Fest. За първи път уличният фестивал гостува в творческия квартал Капана за един ден през септември 2019 г. като част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата. На сцена „Ядрото“ и по уличките на Капана 6Fest показа куклен театър, съвременен цирк, улична магия, артисти на кокили, огнено шоу. Фестивалът обяви и кампания “Заедно на Карнавал”, като призова и публиката да дойде с карнавални костюми и маскирани, за да превърнем заедно – каквото е мотото на Пловдив 2019 – Капана в Душата на Карнавала.

Подробности и пълната програма на фестивала в КАПАНА

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. АХ, СЕСТРО: „Пловдив да се превърне в новата столица на карнавала – такава е амбицията на фестивала за улични изкуства…“
    Показаният УЛИЧНИК-артаджи с шапчето кръшно въртеше военизиран ПодСтрой (Строй се! Равнись! Ходом марш!) „ФлашМоб“ онзи ден игриво и привлекателно. Опитвайки се да продаде ХИТ „ЙЕРУСАЛИМ“ че бил световен …флоп.
    Веселете се, здрависвайте се, беснейте без маски, и цуни-гуни; резултатите след две седмици ще лъснат!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина