Източният Форум е на Пловдив! Плащаме цената и си го връщаме

Градът

Общинският съвет гласува да бъде сключена сделката за терена срещу Тримонциум

Таня Грозданова

С 34 гласа "за", 6 „против“ и 5 „въздържал се“ пловдивските съветници гласуваха предложението за придобиване на терена с археологическия комплекс Римски форум на Филипопол до Централна поща. Сделката остава в договорените параметри от над  5 млн. лева.

Имотът е включен в проекта за реконструкция на площад Централен, но от години стои без някой да се грижи за него заради правен възел. Предстои теренът да бъде включен в поръчката на инженеринг за реконструкция на площада.

Излъченият от Общинския съвет за преговарящ с фирмата преговоря повече от 7 месеца за сделката.

Според доклада на определения с мандат за преговори от Общински съвет – адв. Георги Колев от Земеделски съюз "Александър Стамболийски"- 2 млн. евро е минималната стойност, на която може да се откупи имотът от фирмата и тя не е склонна да обсъжда по-ниска цена.  Цената е без ДДС, а всички комисионни,  такси и данъци ще бъдат платени от Община Пловдив. Сумата ще бъде платена на два транша. Първият  –  1,5 милиона лева до края на тази година от заделените в бюджета общо 3 млн.лв. за отчуждаване, а останалите до края на 2018 година.

Още по темата може да видите в статиите по-долу.

Очаквайте интервю с адв. Георги Колев по казуса.  

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.