ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГласовеМнения

Данчо Йовчев прави лицеви опори в „Черноризец Храбър“

Великият гимнастик проведе физзарядка в школото

Image title
Йордан Йовчев направи физзарядка тази сутрин в училище „Черноризец Храбър“ в Тракия. Бившият спортист раздвижи с упраженения учениците пред спортната площадка на школото. Те стриктно спазваха неговите заръки. Имаше и заспали, но Йовчев бързо ги разбуди със здрава сутришна гимнастика. Тя стартира с раздвижване на главата. Разделете се малко, тъй като е нужно разстояние, подреди хлапетата Данчо. Той си бе поставил задача да натовари максимално крайниците на децата. Но срещна масов отпор от страна на учениците, повечето от които явно предпочитат стабилното хапване пред активния спорт. Опъвайте, давайте. Хайде Ботев, провикна се Данчо към момче, което си бе облякло фланелка на канарите и видимо се затрудняваше с мисията.

Image title
Най-трудната задача на Йовчев към школниците бе последната – серии лицеви опори. Хайде да видя, колко желаещи ще има, каза Данчо, преди да направи сам пет за начало. Желаещите се брояха на пръсти. След края на физзарядката героят от олимпийските игри в Лондон подхвърли на шега, че накрая всички трябва да направят челна стойка за финал. А на повечето от учениците им се прииска да влязат в час. А гостите на събитието тъжно констатираха, че децата все по-малко спортуват и се движат. Дори са загубили интерес към спорта.

В днешното занимание се включи и кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров. За финал всички се снимаха за спомен с големия спортист. Хайде по-бързо, че учителите ще ви пишат неизвинени отсъствия, каза Данчо на хлапетата. Това е едно кафе за малки и големи, каза кметът на „Тракия“ Костадин Димитров. Който се надява инициативата да продължи и в други градове в България. Това е нещо полезно. Редно е учениците да идват на училище сутрин десетина минути преди час и да направят бърза тренировка, за да може да са бодри и ведри, каза Йовчев. Той отпраши директно за летището в София, откъдето ще лети за Мексико, за конференция на световната федерация по гимнастика. Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title
Image title

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина