ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
БългарияЖивотНовини

Законопроект: Теглим три пъти месечно без такса от банкомат

Банките да не начисляват такси за регулярно обслужване по сметките, по които гражданите получават месечните си възнаграждения, пенсии, стипендии и средства от Националния осигурителен институт, предвиждат промени в Закона за платежните услуги и платежните системи, пуснати за обществено обсъждане.

Проектът е на служебното правителство и вероятно ще влезе за дебат още в първите дни след сформирането на 51-ото Народно събрание, пише OFFNews.

Други нови текстове предвиждат трезорите да могат да теглят три пъти безплатно пари от банкомат на обслужващата ги банка.

Освен това, клиентите на тези сметки ще могат да извършват до три безплатни превода. Тези правила няма да важат за тегления от банкомати и ПОС терминали на други банки, както и за теглене на пари на каса в офис на банка.

Според данните на БНБ печалбата на търговските банки у нас за първите 7 месеца на годината е в размер на 2.1 млрд. лв. Това е със 115 млн. лв. (5.7%) повече спрямо отчетената за първите седем месеца на 2023 г. Спрямо 2022 г. обаче ръстът на банковата печалба е почти двоен.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина