ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
МненияПод ножа

Премахнаха голяма част от зелените саксийни растения в централната градска част

Изчезналата зеленина е само поставена от граждани и предприемачи

След проверки на Общински инспекторат изчезнаха саксии и кашпи в Капана и пресечки на Главната

Собствениците на заведения трябва да включат растенията в схемите за външно сервиране, обясниха от администрацията

Голяма част от растителните видове, с които много от заведенията в централната търговска част на Пловдив украсяваха външните зони за обслужване на клиенти, изчезнаха през август. Причината се оказа не жегата, а проверки и издадени предписания на Общинския инспекторат.

От уличките, които пресичат Главната улица, както и в квартала на творческите индустрии бяха прибрани множество саксии и кашпи с вечнозелени и цъфтящи видове. В това число мини градинки от конкурса "Засади Капана".  Останаха само каскадни петунии и мушкато в пирамидите, които цъфтят в най-оживените градски зони, поставени от ОП "Градини и парокве". Оказа се, че изчезналите саксии са само такива, поставени от граждани и предприемачи. През последната седмица получихме редица сигнали по този въпрос и ето какво констатира проверка на Под Тепето.

Озеленяването на външните части на заведенията трябва да бъде включено в схемите на масите за външно сервиране на всяко едно от заведенията. Самите схемите за тази зона на града се одобрява от Голяма община, обясни кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

Проверките, които се извършват от Пловдивския общински инспекторат, са периодични и се отнасят за спазването на общинските наредби. По време на въпросните инспекции, много от собствениците на заведения са получили предписания за временно премахване на саксиите до въвеждането им в схемите.

Ако собствениците на заведения държат да имат зелени растения в пространството, за което заплащат тротоарно право, то саксиите трябва да бъдат описани в съответната схема и одобрени от съответната комисия, обясниха оторизираните органи.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. Война, дами и господа, това ни обяви режима Борисов!!! Геноцид под всякаква форма! Вместо държавата да се погрижи за осигуряване на добри условия за живеене с ДАНЪЦИТЕ КОИТО Й ПЛАЩАМЕ тя, „татковината“ ни требе като паразити! И Видов ден ще дойде някой ден!

  2. Война, дами и господа, това ни обяви режима Борисов!!! Геноцид под всякаква форма! Вместо държавата да се погрижи за осигуряване на добри условия за живеене с ДАНЪЦИТЕ КОИТО Й ПЛАЩАМЕ тя, „татковината“ ни требе като паразити! И Видов ден ще дойде някой ден!

  3. Олигофрените от пщината се изакаха отново… то си смърди от тях, знаем си ги…но ще храчим кафяво след няколко години…въздухът на Пловдив е пред изчерпване!

  4. Защо бе хора проваляте всяка добра идея …какво лошо имаше самите собственици на заведения или магазини да проявят инициатива и да поставят красиви кашпи с цветя…Паркове и градини се грижат само за по централните места…Отново молби….чакане пък може и заплащане за да одобрят схемата…Премахнат ли се няма да се сложат…бъдете сигурни…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина