ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
БългарияКриминалеНовини

Кричим остана без вода заради вандали

Пловдивският град Кричим остана без вода заради вандалски акт, пише OFFNews. Тази нощ стената от термопанели на водоема, който захранва мрежата на града с питейна вода, е разбита и е счупена антената, която подава сигнал към помпена станция за питейна вода „Кричим“.

Това съобщи кметът на общината Атанас Калчев съобщи. Прекъсната е работата на помпената станция и е преустановено водоподаването към мрежата на Кричим. Кметът определи инцидента като целенасочен и злонамерен акт:

„Предвид явния умисъл на извършеното деяние, обявявам парична награда за подаване на достоверна информация до органите на реда по надлежния ред, с цел бързото и навременно установяване на извършителите! Кощунство е в мирно време, дори и при предстоящи местни избори, злоумишлено да причиниш такива тежки щети и да лишиш населението на града от питейна вода.“

Наградата ще е минимум 500 лева, уточни кметът на община Кричим.

Калчев каза още, че екип на ВиК – Пловдив работи по възстановянето на нанесените щети на съоръжението и възстановяването на процеса за водоснабдяване на населението.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина