ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
МненияПод ножа

ТЕТ-а: Децата са отражение на обществото

Учениците пушат по тротоарите, но и в близките заведения се пуши и предлага алкохол

Много хора са правили мизерии в обновения преден двор

Паулина Гегова

Миналата седмица ви запознахме с нарасналия квартален проблем между учениците на Професионална гимназия по електротехника и електроника и жителите от кооперациите в близост до училището. Те се оплакаха от шума, който гимназистите предизвикват, пушенето и паркирането по тротоарите.

От училището признават, че има забрана за пушене в сградата, както и на обособените й територии извън предградията. Има забрана и за паркирането. От Общинска полиция са сложили метални колове, с които са забранили на всеки един човек, независимо дали ученик или живущ, да паркира автомобила си. Не веднъж са се писали и глоби на нарушителите, но така или иначе, никой не спазва закона. Относно вътрешния паркинг се оказа, че такъв няма. Мястото е празно и не предназначено за такава цел.

От гимназията са категорични, че проблемът е двустранен. Става въпрос за 900 ученика, и то момчета, които следват примера на възрастните. Те самите дават лош пример, който тийнейджърите следват.

Дежурните учители често правят забележки на децата за пушенето, но също така признават, че в близост до гимназията има много заведения, в които се пуши, особено след 20:00 часа вечерта, а не веднъж се е случвало хора да влизат в двора пияни и да нанасят щети. От известно време сградата е обновена, с дарени нови пейки от бивши нейни възпитаници. Задният двор, който е в лошо състояние, също е в процес на ремонт.

От училището са наясно, че не е приятно някой да хвърля боклуци до дома ти и да вдига шум, но също така са наясно, че това са юноши, буйни и емоционални, напълно подвластни на кипящата си младост. Въпреки това твърдят, че са добри деца, подобаващо подготвени и много от тях се реализират по различен начин. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Всички опити на ръководството на учебното заведение са жалка!Техните *възпитаници* са най-обикновени говеда,които пушат на тротоара пред школото!А изтръгнатите колчета са вече десет и то от простаците,живеещи в сградите отсреща!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина