ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГероите на деняГласовеЖивотМненияНовини

Първите 23 генератора от Пловдив пристигнаха в Одеса

Пратката с първите 23 генератора за Одеса, осигурени благодарение на кампанията в България, вече пристигна до местоназначението.

Един от двигателите на инициативата Манол Пейков сподели снимки в социалната мрежа от процеса на товарене на генераторите с уточнение, че към всеки от тях, редом с адреса на получателя е имало приложено и писмо на украински език, благодарение на превода на доц. Албена Стаменова.

Пейков пуска и съдържанието на въпросното писмо, което представяме без редакторски намеси:

„Скъпи приятели –

Това е един от 204-те генератора, купени с пари, събрани от над 2000 българи в рамките на кампания, проведена в социалните мрежи и продължила 204 часа – от полунощ на 26 ноември до обед на 3 декември.

Докато политиците ни спорят и се колебаят каква позиция да заемат, хиляди обикновени хора в България споделят вашата болка и подкрепят вашата справедлива битка. Защото тя е битка за изконното човешко право на свобода, независимост и самоопределение.

Възхищаваме се на вашия несломим дух. Вашата смела и достойна съпротива възвисява и нас, тя превръща всички ни в по-добри хора.

С вас сме и ще бъдем до вас до деня на победата – а също и след това, за да помогнем на древната ви и горда държава да възвърне своя предишен блясък.

Слава на Украйна! Слава на героите!

Ваши,

Манол и Чило, организатори и координатори на дарителската акция“

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина