ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Вкусът на градаЗабавление

Бира и гурме в „Котка и Мишка” с българо-бразилски вкус

Представят новото крафт пиво EVOÉ в Капана в четвъртък

Новата крафт бира EVOÉ вече е в Пловдив, естествено в бар „Котка и Мишка”. Занаятчийското пиво ще бъде представено официално този четвъртък в Капана. Нейните българо-бразилски създатели ще дойдат специално от Варна, за да си поговорят с вас и да ви разкажат подробно за хмеловия си еликсир. А, както е известно, хубавата бира върви с хубава храна. Ще можете да съчетаете пенливата напитка със специалитетите с бразилски привкус на Здравка Кокалова, за да подхождат напълно на духа на EVOÉ.
„Сервежариа контемпоръня“ е дело на бразилец и двама българи и резултата от тази дружба е невероятно пивка бира. Тя е в напълно подходящ за лятото стил – белгийски сезон (7,1% алк, 13.9% плътност). Има плътно тяло, деликатен малцов характер и ясно изразени нотки карамел, съчетава плодови и билкови аромати, умерено алкохолно присъствие, леко подчертана горчивина и сух, освежаващ финал.

Името изобщо не е случайно. „EVOÉ- това е бразилски възглас за моментите на най-силно щастие, кулминация на радостта и веселието, пълна свобода, приятелството и чувството, че всеки ден е петък, а всичко наоколо е карнавал. Произнася се силно. От душа“, обяснява Сезар Пиментел, който е един от тримата сподвижници на проекта. На когото дължим и бразилската следа, както се досетихте.

Какви гастро изненади ни готви Здравка Какалова, ще разберете утре вечер. Тя е любител кулинар и стои зад един от най-интересните и популярни блогове за готвене I Love Our Dream. Макар професионално да е в сферата на графичния дизайн и фотографията, нейните кулинарни умения са вече добре познати на публиката. Авторските й рецепти са ароматна комбинация от страст, въображение и подправки – различни и невероятно вкусни.

Заповядайте в четвъртък (21.07) от 18:00 часа в бар „Котка и Мишка“ да се насладим заедно на бразило-българската колаборация.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Така е, 100 процента…какво ли разбират от пиене на бира хората, които са основали първите пивоварни в света, когато ние още сме били в златния век на Симеон…

  2. Хората по Европа се чупят да пият крафт радлери и вайсове на по 2-3 процента, само у наше село се жулят 7+ процентови бири на 35+ градуса температури..няма проблеми

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина