ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
БългарияГероите на деня

Красимир Мурджев е новият лидер на БСП в Пловдив

Проф. д-р Красимир Мурджев е новият председател на ГС на БСП – Пловдив. Той беше избран на явен вот със 159 гласа  „ЗА” от 161 присъстващи делегати на Градската партийна конференция. Пред форума хирургът представи виждането си за развитие и укрепване на структурите в Пловдив. Амбицията му е БСП да отговори на обществените очаквания за съвременна социалистическа партия, стъпваща на принципите и ценности от нейните създатели. В бъдещата си работа проф. Мурджев ще заложи на „диалога, демократичен и широк, но след вземане на решения, ще настоява те да бъдат спазвани от всички”. Той посочи, че в Пловдивския общински съвет БСП ще бъде принципна и конструктивна опозиция, ще се бори срещу корупционните схеми на местната власт, ще предлага конкретни социални инициативи за пловдивчани. От изложението му стана ясно, че ще оптимизира Изпълнителното бюро и ще съобрази състава му със секторните политики. Постоянно действащ градски предизборен щаб и утвърдени щабове и на районно ново, предлага още новият председател. Предстои разработването на конкретни мерки за вътрешнопартийни диалог и връзка със симпатизанти. Ежемесечен информационен бюлетин, открити партийни събрания, редовни заслушвания на ръководствата на структури и ОПО са сред другите му ангажименти. Кариерното развитие на младите хора е приоритет за известния пловдивски хирург. Той се ангажира с ефективна система за политическо обучение на актива и действащ механизъм за контрол по изпълнение на решенията на Градския съвет. В заключение проф. Мурджев подчерта, че сам нищо не може да постигне. „Добрите резултати идват със съвместна политическа работа”- зави той. 

Конференцията продължава и в този момента, предстои тайно гласуване за съставите на градски съвет и Градска контролна комисия.

По рано делегатите изслушаха и обсъдиха политическия доклад, представен от Димитринка Вакрилова, заместник-председател по организационните въпроси.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина