ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Изпод тепетоМнения

Започват разкриването на цялата Епископска базилика през април

Затварят ръкава, който свързва „Мария Луиза” и „Цар Борис III Обединител”

Автобусите по линия №9 ще минават по „Капитан Райчо”

Красив площад ще се появи на мястото на пътя пред Католическата катедрала до есента на 2018-таРазкриването на цялата Епископска базилика стартира през април, когато ще бъде затворена за преминаване и отсечката, свързваща булевардите „Мария Луиза” и „Цар Борис III Обединител”. Документацията за започването на археологическите проучвания в зоната на Северния кораб на безценния раннохристиянски храм, който се намира под пътя пред Католическата катедрала, ще бъде подготвена до края на февруари. А с идването на пролетта започва работата на терен. Първоначалните намерения на общината да отвори улица „ Средна гора” няма да бъдат реализирани. В квадрата около поликлиниката и понеделник пазара нова отсечка за пряка връзка между двата булеварда няма да бъде разкривана на този етап. А автобусите по линия №9 ще вървят по улица „Капитан Райчо”, като ще спират и на спирката на Тримонциум.

Определеното като историческо решение да бъде разкрита цялата Голяма базилика бе обявено в средата на декември от  кметът Иван Тотев, експертите, които работят на обекта и основният инвеститор, партньор и двигател на  проекта Фондация „Америка за България”. Разширяването на обекта ще даде възможност за реализиране на красив площад през Католическата катедрала.  Със завършването на всички дейности по проекта през есента на 2018г., бъдещият музей ще промени градската тъкан.  

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. На герберята им се вижда 2 минутен обхода през кап.Райчо но, на хората които ежедневно ОБХОЖДАТ тези улици не им се вижда точно така розово положението. Заблуждавайте всеки друг ,но не и хората които живеят там. БЕГАЙ ЛЕГАЙ!!!

  2. Уау, Иван, с едно изречение успяхте да обощите какво не е наред с образованието ( а и с цялото общество следователно), а именно поставянето на някаква тъпа улица и 2 минутно неудобство с кола от заобикалянето по обходна такава за сметка на разкриване на най-голямата и първата базилика на Балканите ( а кой знае, вероятно и в Европа). Това откритие променя целия ход на нашата история и глупостите за покръстването чак от княз Борис.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина