ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
МненияПод ножа

На лов за нощни пеперуди

Арестуваната Жеврие: Едвам дишам, ама свирки правя!

Проститутката в полицейския кабинет: Дайте ми това диванче за работа, че на пейката много ръби

Ивелина Василева

Image title
Таксиджията ме остави пред II-ро РПУ и ми пожела успех с насърчителен тон и клюмнали вежди, знаейки, че влизането в тази сграда не е на хубаво. 21ч. Е, малко необичайно време за традиционно посещение в районното. А и моето не е такова- отивам на лов за нощни пеперуди със служителите на реда.
След като се събра целият екип, главният инспектор свика останалите на инструктаж. Тъй като проститутките вече им познават колите и лицата, трябва по-обмислен план. Затова едната от колите, която взеха, бе нова за представителките на най-древната професия. Първият урок, който получих, бе, че феите са неграмотни, нехигиенични, нелюбезни, нецензурни, но много, много артистични. Едва ли някоя от тях би имала съдбата на Джулия Робъртс в Хубава жена- да спре красив милионер, който да я превърне от проститутка в обичана богата принцеса. Но надеждата умира последна…

Театралното повръщане на Надя
Театралното повръщане на Надя
Районите на глутниците са едни и същи повече от 25 години. Скобелева майка, Младежки хълм, бул. Христо Ботев и още няколко. На първия обект на проверка 4-5 кокони пушеха цигари, оглеждайки се в очакване. Става въпрос за едно от основните работни места на пеперудите- Алеята на любовта. С грим, със сигурност по-тежък от самите тях, и с дрехи, сякаш всяка част е от различна епоха, дамите се смееха шумно.

Image title
И двете коли се увериха, че момичетата и тази вечер са на пост, затова единият автомобил се запъти на проверка на Младежкия хълм. Там нямаше никой, сигурно, защото бе студено. А както разбрах по-късно, нито една от героините ми не работи през зимата. Вече качили се чак до върха на хълма, получихме сигнал за двама, спипани в действие, не по уоки-токи, както очаквах, а по телефона. Бързоскоростно се запътихме до Алеята, а там бяха две проститутки и един клиент. Всички от ромски произход. Всички се оправдаваха. Но нямаше нужда- бяха хванати на калъп.

Image title
Надя стоеше в полицейската колата, а другите двама, които се оправяха на паркинга, нервно обикаляха в кръгче далеч един от друг. Надя поиска да излезе, защото й се гади. Тя е бременна във втория месец. Слезе от колата, клекна в опит да повърне, но беше фалшив сигнал, за да се отнесат по-леко с нея. Защитната реакция на другата жрица бе различна- на телефона й звънеше личният адвокат, с когото тя заплашваше. Но никого не уплаши.
 
Image title
Бърза проверка на личните карти от страна на инспекторите- задължителна процедура. Въпреки че на повечето от Алеята имената им са известни за служителите на реда. Клиентът кротко последва полицаите до второ РПУ. Първи той влезе на разпит, защото семейството му го чакаше в болницата. Разказа си историята бързо, кратко и с постоянен поглед надолу. Тя ми каза: 20 лева за ебане, 15 лева- свирка. Аз й казах, че ще й дам 10 за свирка и тя ме заведе отзад и ми каза: Сваляй гащите. Поиска ми предварително парите и ми сложи презерватив,  разказа ценителят на платената любов. После мъжът подписа нужните документи и бе свободен с обещание, че на другия ден ще се яви в съда.

Image title
Жеврие- една от елитните. 36-годишна, устата като за 36-ма. Наистина няма цензура при тях. Преди да влезе за разпит видя, че държа фотоапарата, от който тя през цялото време усърдно се криеше и извика: Гадни червеи! Махнах обектива, за да се кротне. Седна на горещия стол и първият въпрос към нея беше дали ще отиде пак на гарата, а тя грамотно отговори: Ц! Пеперудата има стаж от 23 години. 5 аборта, от нейни приятели, както тя казва. Без деца. Мъртви родители и съпруг в затвора. Последният има странно хоби- да я заплашва. Ами, ако пак отидем там и те видим? –Ааа, другият път ще съм в казиното отсреща. Уличният театър се започна за Жеврие. Тя обясни, че единствената й приятелка е другото момиче, с което бе спипана- Надя. Но при поредния въпрос от инспектора, дали друг път са я залавяли, старата проститутка кресна: „Все с тая, дет е долу са ма хващали. Тая е карък! Курва! Заради нея при маймуните лежах 7 дена“. Старата елитка поиска адвокат за нейна сметка, който днес бе в съда и се запознаваше с делото. На графата със здравословните проблеми тя отговори, че е асматик, но пуши много цигари. От тая болест трудно дишам, ама свирки мога да правя. След уточнителните данни е ред да разкаже своята версия за случилото се. Ти поиска ли пари от лицето Х.? Вие ме прекъснахте. Не можах да го работя от тебе!, отговаряше полу на вие, полу на ти.
Image title
Попитах я дали се страхува. Щом няма да ме бият, защо да ме е страх, отговори тя. Вече ме имаше за приятелка, след като на улицата си вдигна блузата раздразнена от фотоапарата ми и подкани: Хайде, снимай като искаш! В разпитната зала настана мълчание, докато всеки подписва нещо. Оглеждайки се вече в до болка познатия офис, Жеврие си поиска дивана до вратата за работа, защото на пейките много ръбело.

Практика е всички проститутки да си носят презервативи. Тази вечер Надя се бе заредила с 3, а Жеврие с 8, явно е по-уверена в себе си. Като цяло травеститите, циганките и „белокожите ( както наричат колежките си с бяла кожа и български имена) от гилдията не са приятелки, но не са врагове. Злоба на работното място няма, въпреки конкуренцията. Най-много да си полафят за това, което се случва вкъщи и разбира се за условията на труд и размера на поредния клиент.

Image title
Дойте ред на по-свитата. През цялото време театрално издаваше звуци на болка и се държеше за корема. Предложиха й медицинска помощ, но тя отказа, ясно защо. Надя има две момичета- на 2 и на 5 години, и е бременна с трето. Все от един мъж, който не знае къде е в момента, а и не ще, все му е тая. Тя има планове да ходи в Германия при сестра си. От 6 години се занимава с проституция. Когато и двете ги попитаха дали работят, те отвърнаха, че не. Не смятат това за работа. Тарифите на Надя са същите. Изкарвала е и по 100 лева на вечер. Никой не я принуждава да го прави. Твърди, че всеки месец плаща 60 лева ток. Когато излиза от циганската махала, дъщеря й я пита къде отива, а тя ползва вече шест години една и съща лъжа: Отивам на работа, да мета. Същото казва и на сестра си, с която комуникира по интернет. Храни децата с филийки и манджички. Надя си има редовни клиенти. „Осъждана съм на отразителното“. Image title
Дума, чута от нея хиляди пъти, но все още незапомнена. Всъщност става въпрос за Отрезвителното. Доста от думите в разговора с нея също не знаеше какво означават. Когато ходи на работа, плаща по 10 лева на ден на съседката да й гледа децата. Надя изглеждаше много стресната с ръце в скута и също смесваше уважителния род с ти.
Малко след полунощ главният инспектор дойде лично вече проверил, че Алеята е празна. Стреснати, нощните пеперуди са отлетели, но докога…

Очаквайте продължение на историята как след присъдата за полагане на обществено полезен труд, същите кралици на нощта са по същите места, със същата цел. Image title
Image title
След проверката, мястото бе опразнено
След проверката, мястото бе опразнено

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина