ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Героите на деня

Розалин Петков не бе допуснат до новия си кабинет

Каймаканов доволен от свършеното като областен управител

Не спечелих нищо, не загубих нищо, но разбрах защо буксува бизнесът- заради администрацията, каза бившият губернатор

Венцислав Каймаканов е доволен от свършеното от него като областен управител. Той каза пред медиите, че в тази година на политическо напрежение са се направили много неща в областта. Спомена за 14-те милиона лева за общините в областта, отпуснати от прословутия 500-милионен фонд на кабинета Орешарски за развитие на регионите. Резултатът от тях за областта все още е неизмерим, тъй като парите не са усвоени напълно. Важното е, че средствата са в общините. От нас зависеше да координираме този процес, но не и да се месим. До края на годината всички пари ще бъдат усвоени, обясни Каймаканов. Похвали се с още 21 милиона лева, отишли за пътища в областта. Проектът Поповица- Асеновград е готов, избира се изпълнител. На приключване е и процедурата по разширяване на Асеновградско шосе, отбеляза бившият губернатор. Изтъкна още работата по проекта Въча и спортното училище, което стана държавно. Припомняме, че то бе ремонтирано при мъглив конкурс, проведен от Министерството на спорта.  

Не съм правил промени в екипа. Разделихме се с 4 души по взаимно съгласие. Честно казано- има какво да се желае по отношение на администрацията. Като цяло през тази една година аз не загубих нищо, не спечелих нищо, но разбрах нещо важно- защо не се развива бизнесът. Причината е в администрацията. Но не в капацитета на хората в нея, а в липсата на мотивация. Тези хора трябва да бъдат мотивирани да работят, а при заплати 500-700 лева това не може да стане. Несериозно е. Предложих на г-н Петков да се опита да ги мотивира. Предложих още да обърне специално внимание на имотите, собственост на областната администрация. Тук не е агенция за недвижими имоти. Администрацията трудно може да се справи с издръжката им. Няма да е лошо да бъдат прехвърлени в държавна фирма например, която да се грижи за тях и да ги стопанисва. Това е формулата, обърна се Каймаканов към наследника си Розалин Петков.

Благодаря на Каймаканов за свършената работа. Приоритетите вече ги казах- пътят Пловдив- Асеновград, който е на финалната права, пътят Ягодово- Асеновград. И, разбира се, спортна зала Колодрума. Всяка сряда ще съм в София, докато не получим средствата за довършването й. Имаме малко време и трябва да работим на скорост, каза новият областен управител. Той каза, че подготовката за изборите е малка част от предстоящите му задължения. Вмъкна още, че не знае дали ще има смяна на заместник областните управители, тъй като това е решение на министерски съвет.

След артистична размяна на любезности Каймаканов и Петков се здрависаха, а вторият получи печата на администрацията и ключа за новия си кабинет. Който обаче се оказа затворен за него. Губернаторът Петков не успя да седне на стола си, тъй като в офиса му върви лек ремонт. А в средата на помещението били струпани багажите на Каймаканов, които днес той ще изнесе от сградата и ще откара с Мерцедеса си.   

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Оле, не! Досегашният управител имаше идея какво да прави, а новия пак ще строи пътища. Само не мога да разбера тая нашта държава като Америка ли е голяма, че има толкова много пътища или е една плюнка, дето докато се давим мрем да крадем.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина